UFC

Gaethje očito nije impresioniran: ‘Čime je to Oliveira zaslužio borbu za pojas?‘

Charles Oliveira
 JASON SILVA, Agif via Afp
Neki se vjerojatno neće složiti s razmišljanjem bivšeg privremenog prvaka

Iako većina MMA zajednice smatra da je Charles Oliveira taj koji uz Dustina Poiriera najviše zaslužuje borbu za pojas, Justin Gaethje ima nešto drugačije mišljenje.

Dana White još uvijek pokušava nagovoriti Khabiba Nurmagomedova na barem još jednu borbu, ali sve je izglednije da se neporaženi Dagestanac neće predomisliti. Samim time, UFC-ova laka kategorija trebat će novog prvaka, a brojni su oni koji smatraju da bi istog trebao odrediti meč Poiriera i Oliveire. No, ne i Gaethje...

"Već mi je dojadilo slušati da Charles Oliveira nešto zaslužuje. Osim pobjede nad Tonyjem (Fergusonom), što je to točno ovaj lik učinio da dobije borbu za pojas?" - pitao se Gaethje u jednoj Twitter objavi.

Osam pobjeda u nizu, već spomenuta dominantna pobjeda na Fergusonom, kao i podatak da je 'Do Bronx' UFC-ov rekorder po 'submission' pobjedama (14), očito za Justina nije dovoljno dobar razlog...

No možda Gaethjeovo, kao i mišljenje fanova, na kraju neće biti ni bitno. Naime, UFC već ima nešto drugačije planove. Kao što je i sam nedavno otkrio, Dana White želi organizirati nekoliko dvoboja između najbolje rangiranih boraca lake kategorije te da na temelju istih dobiti dvojicu 'finalista'. U tom je smjeru predsjednik UFC-a već krenuo s objavom u kojoj je potvrdio da se već radi na trilogiji Conora McGregora i Dustina Poiriera koji bi očito bili jedan par u tim kombinacijama.

Linker
19. travanj 2024 21:50