UFC

Chikadze velikoj pobjedi pridodao i bonus, nagrađene još tri briljantne izvedbe

Giga Chikadze
 Diego Ribas/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
UFC on ESPN 30 bila je još jedna priredba prepuna sjajnih poteza i završnica borbi

Teško je pronaći ijednu zamjerku izvedbi Gige Chikadzea u najvećoj borbi njegove dosadašnje karijere. Od prve sekunde krenuo se boriti onako kako je potrebno protiv Edsona Barboze. Napravio mu je pritisak, polako radio sve veću štetu te u trećoj rundi borbu završio. Impresivnom izvedbom najvećoj pobjedi karijeri pridodao je tako i bonus od 50 tisuća dolara za najbolji "performans". Treći je to takav bonus u nizu za 33-godišnjeg borba iz Gruzije.

Iako su se Ricky Turcios i Brady Hiestand s pravom mogli nadati bonusu za borbu večeri, Dana White još jednom isti nije odlučio dodijeliti nego se opredijelio za još tri bonusa poput onog kakav je pripao Chikadzeu.

Prvi od njih je Abdul Razak Alhassan, borac koji se uspio vratiti nakon tri poraza u nizu. Šansu koju mu je UFC dao iskoristio je na najbolji mogući način. Već nakon 17 sekundi nogom u glavu pogodio je Alessija Di Chirica. To je za ovog borca već peta UFC pobjeda nokautom u prvoj rundi te treći bonus.

Najveći autsajder na programu bio je Gerald Meerschaert, a na kraju kući odlazi s dvije nagrade. Prva je naravno pobjeda nad Makhmudom Muradovim, gdje je u prvoj rundi prošao kroz velike probleme, a onda je drugoj zatvorio gušenje i došao do svoje osme UFC pobjede i četvrtog bonusa za najbolju izvedbu.

Preostalo je navesti još jedan bonus, a taj je pripao Patu Sabatiniju. On se tijekom prve runde borbe protiv Jamala Emmersa našao u 50-50 poziciji sa svojim protivnikom. Ukratko, uzeli su nogu jedan drugom i bilo je pitanje koji će prije uspjeti svoju polugu zatvoriti na pravim način. Uspio je to Sabatini koji je tako došao do druge pobjede u drugom UFC nastupu te naravno do prvog bonusa. Tih 50 tisuća dolara moglo bi ga utješiti, nakon što je pokazao simpatiju prema svom očito ozbiljno ozlijeđenom protivniku.

Linker
26. travanj 2024 16:53