UFC

Chimaev nema ništa protiv borbe McGregora i Usmana: ‘UFC će uvijek odabrati popularnijeg‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Khamzat Chimaev)
Čečen sa švedskom putovnicom svjestan je kako funkcioniraju stvari u najjačoj MMA promociji

Nakon što je dugo vremena najavljivao kako će povratnički meč odraditi za titulu u lakoj kategoriji, Conor McGregor nedavno je blago promijenio narativ. ''Notorious'' sada spominje borbu za titulu u velter kategoriji, protiv Kamarua Usmana (ukoliko ne izgubi pojas u meču protiv Leona Edwardsa).

McGregor je nekoć nastupao u perolakoj kategoriji i tamo se zapravo isprofilirao kao borac svjetske klase. Skok u velter značajno je velik skok za njega, no nije mu nepoznanica. Donalda Cerronea savladao je upravo u toj kategoriji, a oba meča s Diazom također je odradio u velteru. Vidno je nabio mišićnu masu u procesu oporavka od loma noge i velter kategorija ne čini se kao neizgledna opcija.

Nema sumnje kako bi brojni izazivači bili bijesni kad bi ih McGregor preskočio te kad bi dobio ''title shot'' prije njih. Borac poput Leona Edwardsa morao je upisati 9 pobjeda u 10 nastupa (jedan je završio ''no contestom''), kako bi napokon dočekao priliku za napasti pojas. Borci poput Vicentea Luquea, Gilberta Burnsa i Belala Muhammada čekaju k'o zapete puške, a tu je i sveprisutni Colby Covington.

Ipak, jedan od potencijalnih budućih izazivača ne bi bio ljut ako McGregor dobije borbu za pojas. Radi se o Khamzatu Chimaevu, trenutno 11-rangiranom izazivaču velter kategorije. Ćećen je putem svog YouTube kanala rekao kako razumije ako se takvo nešto dogodi.

''Ako se želi vratiti i treba mu pomoć, ovdje smo. Ako se želi boriti protiv Usmana, mislim da je to moguće jer je on tako popularan. Obojica mogu zaraditi dobar novac. Zato smatram da meč ima smisla i ako ga obojica žele, UFC će ga htjeti također.'', rekao je Khamzat.

Chimaev se nada da bi pobjeda protiv Burnsa u četvrtom mjesecu mogla pružiti priliku da upravo on bude sljedeći izazivač, ali svjestan je kako stvari funkcioniraju u UFC-u.

''Kad završim Gilberta Burnsa, mislim da sam idući na redu za titulu. Ali ovo je biznis. Tko je popularniji, tko donosi više novca, njega će odabrati. Shvaćam to, ali vidjet ćemo što će se dogoditi. Ako Conor želi trenirati s nama, dobrodošao je'', dodao je Khamzat.

Linker
23. travanj 2024 14:26