UFC

Chimaev otkrio kako ga je McGregor inspirirao da se posveti MMA-u: ‘Ako može on, zašto ne bih i ja?‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Blockasset)
Nova UFC-ova zvijezda u nastajanju progovorila je više o svom životu

Manje od četiri godine prošle su od profesionalnog MMA debija Khamzata Chimaeva. Čečen sa švedskom putovnicom kroz nešto više od godinu dana upisao je šest pobjeda i zaslužio je potpis ugovora s UFC-om. Tamo je nastavio u istom tempu.

S dvije pobjede u razmaku od deset dana, postao je UFC-ov rekorder za najkraći razmak između dvije pobjede. Dva mjeseca nakon toga upisao je i treću pobjedu, ali onda su uslijedili problemi s koronavirusom i dulja stanka. Chimaev je četvrti UFC nastup odradio krajem desetog mjeseca prošle godine te je ponovno došao do pobjede.

Ekspresno se Khamzat probio na svjetsku scenu i trenutno je 11. u poretku izazivača UFC-ove velter kategorije. Ovaj tjedan čeka ga obračun s drugorangiranim izazivačem Gilbertom Burnsom. Pobijedi li Brazilca, Chimaev će preskočiti nekoliko stepenica i doći će na prag samog vrha. Nevjerojatan je to uspon ovog 27-godišnjeg.

Chimaev je sjajnim nastupima i svojom osobnošću brzo počeo privlačit interes fanova, ali i medija. Tako je Brett okamoto s ESPN-a nedavno otputovao u Stockholm kako bi odradio nekoliko razgovora s Khamzatom, ali i Darrenom Tillom. ESPN je jučer na svom YouTube kanalu pustio najnoviji intervju Okamota i Chimaeva, a posebno zanimljiv je dio u kojem Khamzat objašnjava što ga je motiviralo da se posveti MMA-u.

Naime, Chimaev je s 19 godina preselio iz Čečenije u Švedsku gdje je njega i majku dočekao Khamzatov brat koji je tamo već živio. Nije Chimaev sreću pronalazio u običnim poslovima te je sve više naginjao ka okretanju borilačkom sportu i izgradnji takve karijere. Gledajući meč Conora McGregora i Josea Alda, Chimaev je prevagnuo kako se definitivno želi okušati u tom sportu.

''Gledao sam kako ga je Conor nokautirao. Mislio sam si: 'Ako tako lagan tip može to učiniti, zašto ne bih mogao i ja? Mentalno sam jači od njega, moje tijelo je veće od njegovog'. Smatrao da sam da bih ga mogao polomiti ako bi se obračunali na ulici. Ako on zarađuje toliki novac, zašto ne bih i ja?'', prepričao je Khamzat za ESPN.

Kroz ostatak razgovora, Chimaev je detaljnije pričao o razlozima preseljenja u Švedsku, kao i o svom životu u dvorani. Kompletan intervju pogledajte u videu pri dnu teksta.

Linker
27. travanj 2024 01:27