UFC

(VIDEO) Brian Stann znao je prije svih: Pogledajte kako je predvidio uspon Chimaeva još prije pet godina

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Blockasset)
Umirovljeni američki borac imao je velika očekivanja od najvećeg MMA potencijala današnjice

41-godišnji Brian Stann jedna je od zanimljivijih osobnosti u MMA svijetu. Nekadašnji američki marinac, nekoliko godina nastupao je u MMA-u i relativno daleko dogurao je u tom sportu.

Stann je odradio 18 profesionalnih mečeva, a slavio je 12 puta. Dogurao je sve do UFC-a gdje je upisao šest pobjeda i pet poraza. Legendarni borci poput Wanderleija Silve, Michaela Bispinga ili Chaela Sonnena bili su previše za njega i uglavnom je gubio od boraca iz samog vrha. Alessio Sakara i Chris Leben neka su od imena koje je pobijedio, a bio je i WEC-ov prvak poluteške kategorije.

Jako dobar posao Brian Stann odrađivao je i kao komentator UFC priredbi te analitičar. Tijekom 2017. godine Stann se odlučio vratiti studiranju te se posvetio ekonomiji i trgovini nekretninama. Brojni MMA fanovi i dalje se sjećaju njegovih odličnih borbi, ali i ništa lošije odrađenog posla analitičara i komentatora.

Tako se društvenim mrežama proširila zanimljiva snimka iz 2017. godine. Brian Stann odrađivao je Q&A s UFC fanovima, a jedna od navijačica pitala ga je da izdvoji nekog od nadolazećih boraca koji još uvijek nije potpisan od strane UFC-a. Stannov odgovor danas je puno zanimljiviji nego onda.

''Postoji jedan velteraš u Švedskoj, u Allstars dvorani gdje trenira s Alexom Gustafssonom. Ne znam njegovo ime, samo ga znam po reputaciji. On još uvijek nije u UFC-u, ali izuzetno je uspješan protiv svih velikih imena koja treniraju s njim u Stockholmu. Onda kada potpišemo tog dečka, on će uistinu uzburkati vode.'', rekao je tada Brian Stann.

''Ne znam njegovo ime'', rekao je tada Brian Stann, ali sada svi znamo ime o kojem je pričao. Jasno je da se radilo o Khamzatu Chimaevu. Čečen sa švedskom putovnicom tada je još bio amaterski MMA borac, a pet godina kasnije, čeka ga meč protiv drugorangiranog izazivača UFC-ove velter kategorije, Gilberta Burnsa. Pobijedi li Chimaev ovog vikenda u tom meču, borba za pojas postaje sve izglednija.

Khamzata danas mnogi vide kao jednog od najvećih potencijala koje je UFC ikad imao, a Brian Stann to je predvidio još 2017. godine. Samo dodatna potvrda koliko se Stann razumije u ovaj sport.

Linker
25. travanj 2024 02:50