UFC

Chimaev prozvao Adesanyu: ‘Porazio bih ga bez bačenog udarca, ali UFC čuva tog tipa‘

Khamzat Chimaev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Khamzat Chimaev još uvijek nema službeno ugovoren meč, ali odvažio se prozvati prvaka srednje kategorije

Nakon što je Khamzat Chimaev po dolasku u UFC odradio dva meča u razmaku od 10 dana, a dva mjeseca kasnije i treći, svi smo očekivali da UFC ima borca koji će jako frekventno nastupati.

Nažalost, kako su status i popularnost Chimaeva rasli, tako je opadala učestalost njegovih nastupa. Khamzat je u 2021. godini odradio samo jedan nastup (mučio se s posljedicama koronavirusa), a tijekom prošle kalendarske godine nastupio je dvaput.

2023. godina bliži se svojoj polovici, a Chimaev je još uvijek bez nastupa u ovoj godini, iako je prošli nastup odradio prije više od osam mjeseci. Chimaev je iz tog meča protiv Kevina Hollanda izašao ‘‘bez ogrebotine‘‘, ali čini se da ga nećemo gledati sve do 10. mjeseca i eventa u Abu Dhabiju.

Khamzat će se prema svemu sudeći boriti protiv Kamarua Usmana, bivšeg prvaka UFC-ove velter kategorije. Dobar je to meč kojim će Khamzat biti zadovoljan, ali Chimaev bi se rado borio i za titulu prvaka u srednjoj kategoriji. ‘‘Borz‘‘ smatra da je ta kategorija ostala bez adekvatnih izazivača i da je on mogao dobiti šansu, ali UFC ga ne želi upariti s Adesanyom, jer ‘‘štite prvaka‘‘.

‘‘Svi znamo da su ga oni izgradili i ne žele ga izgubiti tako brzo. Završio bih tog tipa bez da bih bacio udarac i zato su uplašeni. Njegova priča bi time umrla, znate? Oni (UFC) ne žele ubiti tog tipa. Moguće je da im taj tip (Adesanya) donosi novac, ali to radim i ja, stoga ne razumijem što se događa. S kime će se on boriti? Nema izbor. Porazio je sve udarače, ali ja sam hrvač i ubojica. Ja sam onaj koji će zgnječiti glavu protivnicima i najveće sam ime među borcima bez pojasa. Kad se borite protiv mene, to donosi više novca i više fanova. Svi iščekuju moj meč. Kad sam se borio protiv Gilberta (Burnsa), nismo bili ‘main event‘, ali svi su čekali naš meč.‘‘, započeo je Khamzat, a još je dodao:

‘‘Israel više nema opcija, osim mene. Ako razgovaram o novcu i ako pitamo fanove što žele, oni će htjeti vidjeti mene i Israela. Ja sam stilski loš protivnik za njega i svi znaju da će on izgubiti titulu protiv mene. Zato čuvaju tog tipa.‘‘, zaključio je vrlo samouvjereni ‘‘Borz‘‘ putem svog YouTube kanala.

Istina je da bi Chimaev stilski bio vrlo nezgodan protivnik za Adesanyu, ali već se Adesanya borio sa stilski nezgodnim protivnicima i gotovo uvijek je pronalazio recept za pobjedu. Puno je iskusniji od Chimaeva i s razlogom je prvak, a Khamzat će prvo morati izboriti napad na titulu u srednjoj kategoriji, jer unutar te kategorije nije niti rangiran.

Linker
06. travanj 2024 13:39