UFC

Smith smatra da je Chimaev jako težak meč za Usmana: ‘Mladi i nepotrošeni Kamaru bi bio druga priča‘

Khamzat Chimaev

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Gotovo je sigurno kako to više nije isti borac kao u doba kada je bio apsolutni vladar veltera, a meč protiv Chimaeva bi puno toga pokazao i za jednog i za drugog borca

Zadnjih se dana dosta intenzivnio govori o potencijalnom meču između bivšeg prvaka Kamarua Usmana i Khamzata Chimaeva. Khamzat ga je i prozvao neki dan u YouTube videu kojeg je objavio, tako da bi se vrlo lako moglo dogoditi da upravo njih dvojicu u skorijoj budućnosti gledamo u kavezu.

Usman trenutno dolazi iz dva poraza od Leona Edwardsa, dok se Chimaev nije borio od devetog mjeseca prošle godine. Neovisno o tome, Anthony Smith smatra kako je Chimaev jedna vrlo teška borba za bivšeg prvaka, pogotovo nakon ta dva poraza:

‘‘To bi bio hrabar potez. Mislim da bi to puno toga reklo gdje je on mentalno jer ga ljudi otpisuju i govore da je gotov. Mislili bi da sada samo želi nestati i otići u mirovinu, ali činjenica da se želi boriti protiv Khamzata dokazuje upravo suprotno‘‘, rekao je Smith u ‘‘Believe You Me‘‘ podcastu.

‘‘To je za Kamarua jako teška borba ako ćemo biti iskreni. Mislim da ono u čemu je Khamzat najbolji, da se to savršeno uklapa u Usmanov stil. Više nije hrvač kakav je nekad bio. Mislim da bi mlađi, manje potrošeni Kamaru bio totalno druga priča. Mislim da sa svojim koljenima više ne može biti na toj razini. Također me zanima i zašto toliko dugo čuvaju Khamzata‘‘, dodao je.

Upravo je ta Usmanova potrošenost nešto o čemu se dosta često razgovara nakon ova dva meča i poraza od Edwardsa. Gotovo je sigurno kako to više nije isti borac kao u doba kada je bio apsolutni vladar veltera, a meč protiv Chimaeva bi puno toga pokazao i za jednog i za drugog borca.

Linker
13. travanj 2024 22:24