UFC

Chimaev prozvao Pereiru, fanovi ga napali: ‘Mučio si se s Burnsom i Usmanom, ovaj će te staviti u nosila!‘

Alex Pereira i Khamzat Chimaev

 Screenshot/Twitter (Khamzat Chimaev)
‘Borzova‘ prozivka izazvale je burne reakcije dobrog dijela borilačke javnosti

Alex Pereira pretprošlog je vikenda u glavnoj borbi UFC 295 priredbe tehničkim nokautom pobijedio Jirija Prochazku i tako se okrunio naslovom prvaka u poluteškoj kategoriji. U svijetu slobodne borbe odmah se potom krenulo spekulirati o tome tko bi mogao biti sljedeći protivnik za "Poatana", a jedan se borac sam ponudio kao kandidat - Khamzat Chimaev.

"Borz" je, naime, na Twitteru prozvao UFC-ovog prvaka objavivši svoju i Pereirinu fotografiju, te označivši Danu Whitea uz poruku: "Daj mi da ga završim".

Čečenski borac posljednju je borbu odradio na UFC 291 priredbi krajem listopada, kada je, nakon tri runde, većinskom odlukom sudaca pobijedio Kamarua Usmana koji je u meč ušao na "short notice", umjesto ozlijeđenog Paula Coste. Khamzatova prozivka upućena Pereiri nije najbolje prihvaćena u dobrom dijelu borilačke javnosti, a to se može iščitati iz komentara koji su se ubrzano počeli množiti ispod predmetne objave.

"Ostani u jednoj kategoriji", "Nisi mogao završiti Usmana koji je došao bez kampa","Čovjek se nikad nije borio ni protiv pravog srednjaša, a sada želi ići gore. Po meni je izgubio od Burnsa, a i od Usmana koji je došao s kauča. Ovaj tip nije ni približno tako dobar kao što ljudi misle", "Kad ga Chimaev krene rušiti, ‘Poatan‘ će ga udarcem vratiti u Abu Dhabi", "Zaspat ćeš ako njegov lijevi kroše odsjedne na tvojoj bradi", "Prevelik je za tebe", "Mučio si se s Burnsom, Pereira će te u poluteškoj staviti u nosila", samo su neki od komentara fanova.

Linker
01. svibanj 2024 11:29