UFC

Chimaev se pribojava da se Diaz neće pojaviti: ‘Mi iz Čečenije jedemo gangstere za doručak‘

Khamzat Chimaev

 Louis Grasse/Shutterstock Editorial/Profimedia
Neporaženi čečensko-švedski borac sretan je što će se boriti s legendom kao što je Nate

Dosta dugu medijsku šutnju, barem kad su neki popularniji MMA mediji, imao je Khamzat Chimaev nakon pobjede nad Gilbertom Burnsom u četvrtom mjesecu. Čečen se donekle pritajio kad su intervjui u pitanju, ali proteklog tjedna ugovoren mu je meč protiv Natea Diaza i Chimaev se odlučio javiti Arielu Helwaniju za intervju.

10. rujna (deveti mjesec) gledat ćemo borbu Chimaeva i Diaza, a radi se o glavnoj borbi večeri na UFC 279 eventu. Bit će to posljednji Diazov nastup za UFC, jer tom borbom izaći će iz trenutnog ugovora s najjačom svjetskom MMA promocijom. Iako Diaz jedva čeka napustiti UFC, Chimaev je skeptičan oko toga hoće li se Diaz uopće pojaviti na meču.

‘‘Još uvijek ne vjerujem da će se on (Diaz) pojaviti. Taj mršavko. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Ja sam čekam 10. rujna, nije bitno tko će biti sa suprotne strane. Ako se on želi boriti u srednjoj kategoriji, možemo i to odraditi. Samo se pojavi. Mogu se boriti u bilo kojoj kategoriji, ne igra mi nikakvu ulogu.‘‘, objasnio je Chimaev.

Podosta kritika upućeno je UFC-u na ugovaranje ovog meča. Brojni su oni koji smatraju da UFC šalje Diaza ‘‘na klanje‘‘ kako bi mu dodatno spustili vrijednost prije odlaska iz promocije. Diaz je ogroman autsajder u meču protiv Chimaeva, ali Khamzat ističe da će njegov pristup biti isti, unatoč tome što dolazi kao veliki favorit protiv Diaza.

‘‘Što se mene tiče, uopće nije bitno. Ako mi daju Kamaru Usmana, učinit ću istu stvar. Nebitno je. Ovaj tip (Diaz) samo se bori i bori. Još uvijek je opasan i borit će se do posljednje sekunde. Sretan sam jer će se boriti protiv mene. On je jedna od legendi. Svi za njeg govore: ‘gangster, gangster‘. Pokazat ću vam tko je pravi gangster. Kao što sam prije rekao, mi smo iz Čečenije, odrasli smo u ratu i gangstere jedemo za doručak.‘‘

Devet je godina razlike u starosti između Diaza i Chimaeva, a Nate je profesionalni MMA debi odradio još 2004. godine. Usporedbe radi, Chimaev je debitirao 2018. godine. Jasno je koliko je Diaz iskusniji i koliko je dulje u sportu, a lijepo je vidjeti da ‘‘Borz‘‘ cijeni tu činjenicu.

‘‘Ja sam išao u školu dok se on borio u UFC-u. Sjajno je što ću se boriti s tim tipom. Dok sam bio mlađi, meni je UFC bio kao što su nekima filmovi. Radilo se o nečemu za što nisam tad pomišljao da ću biti tamo, samo sam gledao. A sada se borim s tipovima koje sam gledao. Sve te američke tipove, gledao sam iz svog doma u Čečeniji.‘‘

Kad je u pitanju meč Diaza i Chimaeva, vjeruje se kako će Khamzat svojim hrvanjem neutralizirati Natea te da bi trebao kontrolirati borbu od početka do kraja. Natea je jako teško završiti jer se radi o nevjerojatno čvrstom borcu, ali naravno da Khamzat vjeruje kako posjeduje sposobnost da ga završi.

‘‘Doći ću tamo i razbit ću mu lice. Ako budemo u stojci, nokautirat ću ga, a ako završimo dolje, natjerat ću ga na tapkanje ili ću mu razbiti lice. Nemam nekakvu taktiku i takva sranja. Ne ispitujem trenere, nikad ne pričam o tome što bih trebao raditi u borbi. Ja samo treniram i radim ono što mi trener kaže da radim na treningu. Kad spariram, ako mi kaže da srušim sparing partnera, ja ga srušim. Uvijek slušam trenera. Zatim dođem na borbu i odradim iste stvari koje smo radili na sparinzima. To je moja taktika, ali nikad me nećete čuti da govorim: ‘Oh, on radi ovo, on radi ono, udara direkt ovako i slično‘. Ne vjerujem u ta sranja. Borite se onako kako se inače borite.‘‘, objasnio je Khamzat te je dodao kako će završiti Diaza u prvoj ili drugoj rundi.

Linker
01. svibanj 2024 17:51