UFC

‘Chito‘ Vera najavljuje borbu protiv Dominicka Cruza: ‘To će biti totalno uništenje‘

Marlon Vera i Dominick Cruz

 Screenshot (youtube, Ufc)
29-godišnji ekvadorski borac bantam kategorije smatra da će završit bivšeg prvaka

Jako interesantan meč predvodit će UFC Fight Night 209 priredbu planiranu za 13. kolovoza (osmi mjesec) u San Diegu. Marlon Vera i Dominick Cruz obračunat će se u bantam kategoriji, a pobjednik tog meča napravit će veliki korak ka napadu na titulu.

Obojica su trenutno u dobrim pobjedničkim nizovima. Cruz je protekle godine savladao Caseyja Kenneyja, a zatim Pedra Munhoza. Što se Vere tiče, on je slavio u svoja posljednja tri nastupa, a Jose Aldo posljednji je koji ga je uspio poraziti, krajem 2020. godine.

Vera je trenutno peti u poretku izazivača bantam kategorije, a Cruz okupira osmo mjesto iste ljestvice. Iako se Vera nadao protivniku unutar top 5, ne može biti nezadovoljan niti uparivanjem s velikanom kao što je Cruz.

''Iskreno, s obzirom da borci iz top 5 imaju protivnike i svi su odlični borci, smatram da će najveći skok napraviti onaj s najboljom pobjedom. Veliki ulozi su u igri. Dominick (Cruz) bio je dominantan prvak. Aldo će se boriti protiv Meraba Dvalishvilija, a Cory Sandhagen borit će se protiv Songa Yadonga. Tko god od nas pruži najbolju izvedbu, dobit će priliku napasti pojas. Nije me briga što će se dogoditi u tim mečevima. Ja razmišljam samo o tome kako ću skinuti Dominicku glavu s ramena. Prebit ću ga, završiti ću ga i onda ćemo vidjeti što će se dogoditi.'', rekao je Vera u razgovoru za MMA Junkie, a još ranije je samouvjereno najavio što će se dogoditi u meču protiv Cruza.

''To će biti totalno uništenje. Kako? Kada? Ne znam u kojoj rundi. Koga uostalom briga? On će pasti, a ja ću se konstantno kretati prema naprijed.'', istaknuo je Ekvadorac.

29-godišnji Vera iz borbe u borbu sve je bolji i dojam je kako doseže vrhunac svojih mogućnosti. Cruza neće čekati lak zadatak, ali pojavi li se u kavezu Dominick Cruz u pravom izdanju, Veru također čeka jedan od najtežih mečeva u dosadašnjoj karijeri. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li prevagnuti Verina agresivnost ili Cruzova tehnička profinjenost kombinirana s odličnim i nekonvencionalnim kretnjama.

Linker
20. travanj 2024 17:40