UFC

‘Chito‘ Vera dobiva meč kojem se nadao: Dominick Cruz bit će njegov sljedeći protivnik!

Marlon Vera i Dominick Cruz

 Screenshot (youtube, Ufc, Mma Fighting)
UFC sprema sjajan obračun unutar bantam kategorije

Ekvadorac Marlon ''Chito'' Vera gradi jako zanimljivu priču unutar UFC-ove bantam kategorije, iako puno veću pažnju pridobivaju neki drugi borci.

Vera je još od 2014. godine unutar promocije, a odradio je 19 UFC nastupa. ''Chito'' je izgubio svoj debi od Marca Beltrana, a upisao je još pet poraza unutar UFC-a. Međutim, Ekvadorac nije nikad previše očajavao zbog poraza i uvijek bi se vraćao bolji i jači.

Znalo je tu biti lutanja između kategorija (perolaka i bantam), ali sada su mu se konačno posložile sve stvari unutar bantam kategorije i trenutno je u nizu od tri uzastopne pobjede. Frankie Edgar i Rob Font borci su koje je pobijedio u posljednja dva nastupa i Vera je spreman za dodatni iskorak ka vrhu.

Ekvadorac je trenutno peti u poretku izazivača i jako je blizu napada na titulu. Pobijedi li u sljedećem nastupu, to bi mogao i zaslužiti. Naime, Vera će se prema navodima ESPN Deportesa boriti 13. kolovoza (osmi mjesec) protiv bivšeg prvaka Dominicka Cruza.

Iako je Cruz ''tek'' na osmom mjestu u poretku izazivača, svi znaju koliko je veliko ime unutar te kategorije, a trenutno je u nizu od dvije uzastopne pobjede. Vera se nadao velikom imenu i top protivniku, a Cruz svakako pripada toj kategoriji.

Prvotno se Vera nadao meču protiv Petra Yana, ali ubrzo je svoj fokus preusmjerio na Dominicka Cruza. UFC mu je tu želju ispunio, a Vera će sredinom osmog mjeseca imati priliku potvrditi da pripada samom vrhu kategorije.

Što se Cruza tiče, njegove ambicije također sežu sve do osvajanja titule i Vera mu je više nego dobar protivnik za nastavak pohoda ka ''title shotu''.

Ova borba trebala bi predvoditi UFC-ov event u kolovozu, ali lokacija održavanja još nije poznata.

Linker
26. travanj 2024 01:24