UFC

Dana White tvrdi da je Jon Jones spreman za povratak: Otkrio je dva potencijalna protivnika

Jon Jones

 Profimedia
Predsjednik UFC-a najavio je skori povratak jednog od najvećih boraca u povijesti

Puno ste jučer mogli čitati o kritikama na račun Jona Jonesa čiji povratak u kavez još uvijek nije niti na vidiku. Službenog datuma nema, kao ni protivnika. Sve što se povremeno dogodi, jesu Jonesove objave putem društvenih mreža kojima najavljuje pohod na tron teške kategorije i prikazuje snimke svojih priprema. Izuzev toga, ništa konkretno nije se dogodilo.

Ipak, prema riječima Dane Whitea koji je jučer gostovao u The Jim Rowe Showu, Jones je blizu povratku i zapravo je problem što se čeka odabir protivnika. Više od dvije godine ''Bones'' se nije borio, a sad je upitno koji od dvojice teškaša će mu biti protivnik.

''Jon Jones je spreman. Samo čekamo na protivnika. To će biti Francis Ngannou, ovisno o tome koliko će njegov oporavak potrajati ili Stipe Miočić.'', rekao je White.

Ne tako davno, Jones je putem Twittera spominjao kako se planira boriti protiv Miočića za titulu privremenog prvaka. Jones se htio boriti u sedmom ili osmom mjesecu, no Miočić je navodno inzistirao na devetom mjesecu. Što se Ngannoua tiče, on je najavio kako će se vratiti tek krajem ove ili početkom sljedeće godine. Dakle, ako je Jones uistinu spreman za povratak, borba s Miočićem nameće se kao logična opcija.

Kao što je već spomenuto, gotovo dvije i pol godine Jones nije nastupao. Posljednji nastup odradio je protiv Dominicka Reyesa u drugom mjesecu 2020. godine i sve od tada priprema se za prelazak u tešku kategoriju. Dana White pribojava se kakav će se Jones vratiti u kavez.

''Bit će to jako zanimljivo jer vjerujem u 'ring rust' ('zahrđalost'). Ali unatoč svim negativnim stvarima koje možete reći o Jonesu i njegovom osobnom životu, on je i dalje najbolji. Definitivno je najbolji svih vremena.'', rekao je Dana White.

''Ring rust'' ne bi trebao biti argument za Jonesov eventualno lošiji nastup, jer i Stipe Miočić dugo izbiva iz kaveza. Posljednji nastup odradio je krajem trećeg mjeseca protekle godine i njegova pauza također se oduljila.

Nadamo se kako će se obojica što prije vratiti u ring, a obračun najvećeg teškaša u povijesti UFC-a i vjerojatno najvećeg borca u povijesti promocije, bio bi vjerojatno najveći meč koji će UFC ponuditi ove godine.

Linker
26. travanj 2024 15:33