UFC

Chris Daukaus otkrio zašto ne bi prihvatio borbu protiv Jona Jonesa: ‘Tu nema nikakve garancije‘

Chris Daukaus

 screenshot (YouTube, UFC)
Perspektivni UFC teškaš ima zanimljivu teoriju zašto ne bi prihvatio tako veliku borbu

Vjerojatno ste mislili da su svi UFC teškaši stava da bi bez previše razmišljanja prihvatili okušati se protiv Jona Jonesa, kad bi im se ta borba ponudila. Borba je to koja donosi svjetla reflektora, medijsku pažnju te prije svega veliku prilika uz dodatnu financijsku injekciju u usporedbi s onim što su do tog trenutka za svoje nastupe dobivali.

Ipak, nisu svi takvi. Chris Daukaus, borac koji će ovog vikenda odraditi svoju drugu veliku borbu u kratkom vremenu, kad će se u glavnoj borbi UFC Fight Night u Columbusu obračunati s Curtisom Blaydesom, je drugačijeg stava. On zna koliko bi to bila velika borba, no s obzirom na sve što dolazi uz nju, tvrdi da ne bi bio spreman potpisati ugovor za istu, kad bi se našao ispred njega.

"Da mi ponude Jona Jonesa, bila bi mi čast boriti se protiv njega, budući da bih se borio protiv najvećeg borca u povijesti poluteške kategorije ili čak možda ukupno najboljeg borca svijeta. On ima veliku ostavštinu, a ja gradim svoju, no nisam siguran da bih, gledajući na njegovu prošlost, bio spreman potpisati taj ugovor. Respektiram ga kao borca i zbog svega što je napravio u UFC-u. No, nisam siguran da bih tom čovjeku bio spreman dati 12 tjedana svog života, a da se onda ništa ne dogodi jer je on zapao u nove probleme. Gledam tako samo zbog svega što se događalo u prošlosti", rekao je Daukaus u razgovoru za BJPenn.com, dodavši:

"Nije ovo nikakav napad na njega ili kritika. No, tako trenutno razmišljam. Ja i dalje gradim ono tko sam kao borac i to ću nastaviti. Nadam se da on može posložiti svoj život i nadam se da se može vratiti, no vidjet ćemo. Da mi ga ponude, vjerojatno bih ga odbio iz jednostavnog razloga, ta borba nema nikakvu garanciju. Ako se nešto ne dogodi tek nakon vaganja, ja nisam plaćen. Ako potpišem ugovor, ništa mi ne potvrđuje da ću biti plaćen nakon što 12 tjedana svog života potrošim na pripreme za borbu koja se neće dogoditi. Ni ne gledam na njega kao opciju dok se ne pokrene i krene boriti u teškoj kategoriji."

Iako nam se stvara dojam kako je Jones uistinu toliko problematičan, zapravo je većina njegovih incidenata nastala u trenucima kad nije imao ugovorenu borbu. Na njima bi se većinom pojavio. Tek je bez one protiv Anthonyja Johnsona ostao zbog prometne nesreće koju je uzrokovao, dok je bez UFC 200 nastupa protiv Daniela Cormiera ostao zbog pada na doping testu samo nekoliko dana prije borbe.

S druge strane, Daukaus je u pravu. U Jonesove namjere nitko ne može biti siguran dok on uistinu ne nastupi po prvi put kao UFC-ov teškaš.

Linker
16. travanj 2024 08:28