UFC

Chris Weidman i Uriah Hall dogovorili revanš deset godina nakon prve borbe

Chris Weidman i Uriah Hall
 screenshot/YouTube
Dogovorena je borba UFC-ove srednje kategorije između Chrisa Weidmana i Uriaha Halla

Uparivanje ova dva iskusna člana UFC-ove srednje kategorije zapravo nije iznenađenje. Hall se nalazi na devetom mjestu ljestvice izazivača srednje kategorije, dok je Weidman samo jednu poziciju iza njega. Osim toga, iza sebe imaju povijest. U rujnu 2010. godine, dok još nisu bili članovi UFC-a, sastali su se u borilištu promocije Ring Of Combat. Weidman, kojem je to bila treća borba u MMA karijeri, upisao je pobjedu prekidom u prvoj rundi protiv Halla, koji je tim putem u svojoj petoj borbi doživio prvi poraz. Chris je nedugo nakon toga završio u UFC-u, dok je Uriah morao strpjeti još dvije i pol godine.

Do sada se o njihovom revanšu nije govorilo, no sad itekako ima smisla, pogotovo nakon što je 36-godišnji Hall (16-9, 9-7 UFC) prije dvadesetak dana savladao Andersona Silvu, što mu je bio treći trijumf u nizu. Njegov vršnjak Weidman (15-5, 11-5 UFC) nastupio je posljednji put u kolovozu, kad je pobijedio Omarija Akhmedova i to mu je bila tek druga pobjeda u posljednjih sedam borbi, unutar kojih je i gubitak titule. Tih sedam borbi odradio je unutar pet godina, što je isto tako znak da nije bio previše aktivan tijekom spomenutog razdoblja. UFC ga je pokušavao posljednjih tjedana upariti s Derekom Brunsonom, no u toj namjeri nisu uspjeli.

Oba borca još uvijek nisu odustala od šampionskih ambicija, no poraz u međusobnoj borbi mogao bi biti nepovratna karta za onog koji ga doživi. S druge strane, pobjeda svakako osigurava ugovaranje neke veće borbe.

Borba bi se trebala održati na UFC 258 priredbi, najavljenoj za 13. veljače.

Linker
20. travanj 2024 18:34