UFC

Chris Weidman opisao trenutke kad je slomio nogu: ‘Ljudi se ne bi trebali nositi s takvom boli‘

Chris Weidman

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije tvrdi da je to nešto najgore što može zamisliti

Strašnu ozljedu, odnosno strašan lom noge pretrpio je Chris Weidman u četvrtom mjesecu 2021. godine. Bivši UFC-ov prvak srednje kategorije slomio je nogu nakon samo 15-ak sekundi borbe protiv Uriaha Halla, a prijelom se dogodio nakon desnog ‘‘low kicka‘‘.

Bio je to jako sličan prijelom kao onaj što je zadesio Andersona Silvu krajem 2013. godine, u meču upravo protiv Weidmana. Nešto jako slično doživio je i Conor McGregor u sedmom mjesecu 2021. godine, a Weidman i McGregor još uvijek se nisu vratili u kavez nakon tih ozljeda.

Njihove povratke trebali bismo gledati ove godine, a Chris je za UFC Unfiltered detaljno opisao svoju ozljedu, ali i sami trenutak u kojem je došlo do prijeloma.

‘‘Istog trenutka kad sam slomio nogu, uočio sam to i znao što slijedi. Vidio sam kosti i sve ostalo. Sjećam se kako je Anderson Silva vrištao u bolovima, kao da ga netko ubija. Bio sam svjestan da to svakog trenutka slijedi i meni, a čim je bol krenula, počeo sam jadikovati u bolovima. Pokušavali su mi pridržati nogu dok su me dizali na nosila, a kosti su se micale na sve strane. Ne mogu niti opisati tu bol. Najgora stvar koju mogu zamisliti. Molio sam ih da mi daju tablete protiv bolova. ‘Dajte mi nešto brzo, uspavajte me, stavite me na nešto protiv bolova, nokautirajte me, ne mogu se nositi s ovim‘. To nije bol s kojom bi se ljudska bića trebala nositi.‘‘, prepričao je Weidman.

Sve ovo dovoljno govori koliko je impresivna činjenica da je Conor McGregor čak odradio i razgovor s Joeom Roganom neposredno nakon meča u kojem je doživio gotovo identičan lom noge. Dok su se Silva i Weidman jako teško nosili s tom boli, McGregor se uspio porječkati s Poirierom i odraditi intervju s Roganom. Impresivno.

Kad je u pitanju Weidmanov povratak u kavez, morat ćemo pričekati još nekoliko mjeseci, ali Weidman je spreman započeti pripreme za nastup.

‘‘Mislim da ću se vratiti tijekom ljeta. Govorio sam da će to biti u lipnju (šesti mjesec), ali razmišljam sve više o International Fight Weeku. Negdje u tom periodu ću se vratiti. Neću imati problema skinuti kilažu za srednju kategoriju. Bez problema ću skinuti na 84 kilograma.‘‘, dodao je Chris.

UFC 290 event je koji će se održati u sklopu International Fight Weeka. Jon Jones i Stipe Miočić trebali bi predvoditi taj event, a čini se da bismo mogli gledati i povratak Chrisa Weidmana na istom tom eventu. 38-godišnji Chris upisao je tri poraza u posljednja četiri nastupa i pitanje je koliko još može pružiti u kavezu, ali radi se o bivšem prvaku koji definitivno zaslužuje priliku za povratak.

Linker
22. travanj 2024 02:28