UFC

Chris Weidman otkrio koliko Miočić ima kilograma i poručio Jonesu: ‘Dobit ćeš ogromnog lika s vještinama‘

Stipe Mioćić vs Daniel Cormier

 Sam Wasson/Getty images/Profimedia
Manjak kilograma ga je vjerojatno dosta koštao prilikom gubitka titule

Iako je uvijek bio jedan od manjih teškaša, Stipe Miočić je uvijek pronalazio način kako da to okrene u svoju korist i postane najveći teškaš u povijesti UFC-a. 2019 godine prije borbe s Cormierom težio je tek 104 kg (230 lbs), a sudeći po riječima Chrisa Weidmana, ti dani su prošlost.

Razgovori o meču protiv Jona Jonesa, koji je posljednjih nekoliko godina proveo podižući kilažu za nastup u teškoj kategoriji, sad traju već neko vrijeme. Weidman je upozorio Jonesa da se grdno vara ukoliko misli da će biti veći i snažniji od Stipe.

‘‘Vidio sam da Jones radi na masi, a Stipe je uistinu bio manji. Trenirao sam sa Stipom, on je jedan od mojih momaka, baš sam se družio s njim sinoć. Brate, on je kriomice nabio kilažu. Sad ima 113 kg (250 lbs), i kad god se odluči vratiti, bit će svima problem‘‘, rekao je Weidman za MMA Junkie.

Nastavio je: ‘‘Mislim da Jones ne želi tu borbu. Ako misli da će se pojaviti Stipe od 105 kg, vara se. Dobit će velikog i snažnog lika koji je uvjeren u svoje sposobnosti i vještine. Drugačija je zvijer sad, kažem vam.‘‘

Ukoliko je ovo istina, onda je to svakako pametan potez od strane Miočića koji je u posljednjim nastupima bio jednostavno prelagan. Glasine o meču protiv Jonesa su sve glasnije, tako da se i mi nadamo da će se obistiniti.

Linker
21. travanj 2024 21:39