UFC

Ciryl Gane ima plan za Derricka Lewisa: ‘Odvest ću ga u duboke vode‘

Ciryl Gane
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Stišava se bura nastala ugovaranjem borbe za privremenog prvaka teške kategorije

Nekoliko dana čitali smo i slušali razna mišljenja i prepirke zbog ugovaranja borbe za privremenog prvaka UFC-ove teške kategorije. Čini se kako je svaka strana iznijela ono što ima za reći te se polako okrećemo najavama borbe te analizama. Ciryl Gane u razgovoru za MMA Fighting opisao je svoje viđenje borbe s Derrickom Lewis te objasnio način na koji će doći do pobjede.

''Ovaj tip (Lewis) je jako opasan, svi to znamo. On je poput Jairzinha na neki način, jednom kada vas dotakne, na podu ste. To ga čini izuzetno opasnim, no mislim da ćemo neutralizirati taj stil. Ja ću pogađati njega dok on mene niti jednom neće dotaknuti. Mislim da imam vještine za takvo nešto.'', rekao je Gane.

Često se Lewisu spočitava kako je jednodimenzionalan borac s kroničnim nedostatkom vještina i borilačke inteligencije. Međutim, Ciryl Gane se ne slaže.

''Da, impresioniran sam njime (Lewisom) jer puno ljudi govori kako ne posjeduje borilački IQ te da nema nikakve vještine. Međutim, on zna što ima i to jako dobro koristi. Mislim da je on jako opasan. Ali, vršit ću pritisak na njega kao što sam to radio Volkovu. Odvest ću ga u duboke vode i priuštit ću mu puno pritiska.''

''Bon Gamin'' dotaknuo se i potencijalne borbe između Francisa Ngannoua i Jona Jonesa te izjavio koga bi radije vidio kao svog protivnika ukoliko savlada Lewisa.

''Ovo je dobro pitanje. Ipak, samo zbog povijesne težine, preferirao bih borbu protiv Francisa u Parizu, pretežno zbog fanova.'' rekao je Gane, a pri isticanju povijesne težine vjerojatno je aludirao kako želi predvoditi prvi UFC-ov event u Parizu.

Pohvalno je da Francuz ne podcjenjuje Derricka Lewisa te ulazi potpuno fokusiran u pripreme za tu borbu. Iako Gane na papiru djeluje kao poprilično vještiji i kvalitetniji borac, Lewis u svojim rukama posjeduje ubojito oružje kojim može iznenaditi bilo kojeg borca na svijetu.

Linker
25. travanj 2024 09:03