UFC

Ngannouov trener neugodno iznenađen: ‘Mi smo dobili datum borbe, prihvatili ga i počeli s pripremama‘

Eric Nicksick, Francis Ngannou i Dewey Cooper
 screenshot (YouTube, UFC)
UFC-ova odluka o ugovaranju borbe za privremenu teškašku titulu ima sve manje smisla

Vjerujemo kako su već svi naši čitatelji upoznati s odlukom UFC-a, prema kojoj će se Derrick Lewis i Ciryl Gane boriti za titulu privremenog prvaka teške kategorije. Ta borba ugovorena je za UFC 265 priredbu, koja se održava 7. kolovoza u Houstonu i bit će njena glavna borba. Taj je datum zapravo dulje vremena kotirao kao datum borbe Lewisa protiv Francisa Ngannoua, no na kraju se sve ovako posložilo.

I nisu samo fanovi bili iznenađeni ovakvim raspletom dijela situacije u teškaškom vrhu, nego je iznenađenje zateklo cijeli Ngannouov tim, uključujući njegovog glavnog trenera Erica Nicksicka, kojem nije jasno što se zapravo moglo dogoditi.

"Ja vam mogu reći kako su se stvari događale kod mene. Prije otprilike tjedan i pol dana, Ngannouov menadžer mi je javio da će datum biti 25. rujna i smatrao sam to dobrim datumom. Rekao sam da nam to daje dovoljno vremena da se pripremimo. Da se Francis stigne vratiti iz Kameruna, nakon čega bismo započeli s kampom. Onda sam prošlu srijedu dobio novu poruku kako se čini da je taj datum potvrđen. Rekao sam da je to sjajno, čuo sam se s Francisom i dogovorili smo početak priprema u subotu. Vratio sam se ujutro s PFL-a i nedugo nakon toga bio sam s Francisom u dvorani", ispričao je Nicksick za MMA Fighting kako se s njegove strane sve činilo pod kontrolom, dodavši:

"Bio sam iznenađen poput većine. Francis i ja smo u ponedjeljak odradili jutarnji trening, otišli smo gore istuširati se, nakon čega smo se spustili u ured gdje nas je čekao mail UFC-a s nekim podacima oko ugovora. Nakon toga sam mu pomogao da utovari stvari u auto i tada sam dobio tekstualnu poruku u kojoj sam upitan je li moguće da rade borbu za privremenu titulu. Svima je to došlo kao šok, ali to je posao. Ovo je UFC-ova odluka i čini se da smo mi u tome svemu samo putnici."

Sve je zapravo krenulo s vijestima kako je zapelo u pregovorima između Ngannoua i UFC-a, odnosno u financijskom dijelu priče, kao i tome da se Ngannou nadao borbi protiv Jona Jonesa te da bi ga ovo moglo dovesti u rizik pred borbu koja mu je obećana. Tako nešto od strane Ngannoua nije potvrđeno, a niti Nicksick ne zna nešto više o tome, iako priznaje da su se svi nadali tom velikom okršaju protiv Jonesa, koji je prvobitno zapeo sa strane bivšeg prvaka poluteške kategorije.

"Iskreno, nisam detaljno razgovarao s njim o tome svemu. U nedjelju smo razgovarali o aktualnoj situaciji i rekao mi je da nema nikakvih problema oko novaca, da je više stvar nekih drugih uvjeta. Rekao sam mu da moj posao nije pregovarati nego ga najbolje moguće pripremiti za onoga tko će se naći preko puta njega. Razmislite malo. Nama je rečeno da će se pobjednik borbe Stipe i Francisa boriti protiv Jona Jonesa i ne čudi da je Jones na našem radaru. Ti pregovori su zapeli i na promociji je da napravi ono što misle da je najbolje. Idući po redu je Derrick Lewis, apsolutno zasluženo i to je onaj protiv koga smo se namjeravali boriti. Smatram kako rujan nije trebao predstavljati nikakav problem. Mi smo zapravo odmarali samo jedan mjesec. Nemam ništa protiv da se Gane i Lewis bore 7. kolovoza, tako je kako je. Meni je samo zbunjujuće uvođenje privremenog pojasa dok se zna da smo mi spremni boriti se samo jedan mjesec nakon toga", otkrio je ono što zna.

Kakva je trenutno situacija s Jonesom, ne zna nitko. Činjenica je da je angažirao Richarda Schaefera, jednog od najboljih pregovarača u borilačkom sportu, ali isto tako i čovjeka koji sve svoje poslove drži u strogoj tajnosti dok isti ne budu zaključeni. Pretpostavlja se da razgovori između UFC-a i njega postoje, no to je svakako sve za sada unutar četiri zida. Vjeruje Nicksick kako je ipak moguće da je do ovih promjena plana došlo možda upravo zbog toga što je borba protiv Jonesa sve bliže.

"Ako ovo znači da ćemo se boriti protiv Jona Jonesa u studenom ili prosincu, ako možda postoji nešto pozitivno za nas, onda će se teška kategorija posložiti onako kako je zapravo odmah trebala. Borba Lewisa i Ganea ima smisla, iako pomalo ostavlja Stipu na otvorenom, ne znam što namjeravaju s njim, no on svakako zaslužuje biti u igri za titulu. Kao što sam rekao, ako ovo znači da ćemo se u studenom ili prosincu boriti protiv Jona Jonesa, u Madison Square Gardenu ili nečemu još većem, na kraju bi sve to moglo biti dobro odrađeno", okrenuo se pozitivnom razmišljanju.

Ngannou će svakako nastaviti s redovnim treninzima, a čim dođe do konkretnijih informacija će sve podići na jedan viši novo. Neovisno o tome tko će na kraju biti protivnik te kad će se borba održati. U timu se nadaju što prije, no ako bi idući bio Jones, njega su očito spremni pričekati koliko je potrebno.

Linker
21. travanj 2024 07:15