UFC

Ciryl Gane nakon poraza od Jonesa: ‘Ovo mi je prvi pravi poraz, Ngannou mi je bio samo lekcija‘

 Ciryl Gane  

 Louis Grasse/SPP/Shutterstock Editorial/Profimedia
Želi to ostaviti iza sebe

Jon Jones je sinoć utišao kritičare i sve one koji su vjerovali kako će ‘ring rust‘ i manjak mišićne mase utjecati na njegovu izvedbu u kavezu. Giljotinom je Jones porazio jednog od najkompletnijih teškaša današnjice za kojeg su mnogi govorili da je predvodnik nove generacije teškaša zbog neuobičajenom stila borbe te brzine koju posjeduju tek puno lakši borci. Ciryl Gane povodom poraza se konačno oglasio i shvatio ga vrlo ozbiljno.

"Ovo mi je prvi pravi poraz koji sam doživio. Vidite, puno sam pričao o porazu od Ngannoua, ali to mi je više bila lekcija. Ali ovaj poraz je bolan. Ovo je pravi poraz bio. Ostavit ću to u prošlosti i koncentrirati se na budućnost. A sada se vraćam natrag u dvoranu." - emotivno je komentirao svoj poraz Gane.

Njegov poraz od Ngannoua se i može protumačiti kao svojevrsna lekcija s obzirom na to da mu je čista pobjeda iskliznula iz ruku. U stojci je skroz izdominirao Francisa, a kasnije ga je ovaj na čuđenje svih uspio nathrvati i odnijeti pobjedu, a nije mu bilo na odmoći niti to što je Gane napravio nekoliko početničkih grešaka. No iz poraza protiv Jonesa nema baš nešto puno za naučiti. Jones se izmaknuo direktu, skratio distancu, uzeo mu leđa i bacio ga na pod. Gane se nije ni snašao, a Jones je već bio na njemu i tražio giljotinu, koju mu je iz drugog pokušaja i ‘prodao‘.

Dok se za Jonesa točno zna tko će mu biti idući protivnik, za Ciryla Ganea bi možda najbolje bilo mu za povratničku borbu daju nekoga tko mu ne predstavlja veću opasnost.Dva poraza u tri borbe nije nešto od čega se borci teka tako vraćaju na pravi put; naprotiv, tako nešto im uzme samopouzdanje i usadi pretjeranu opreznost koja ih na koncu može koštati manjka aktivnost i eventualni poraz. Tako nešto se dogodilo Francisu Ngannou u borbi protiv Derricka Lewisa, te je u posljetku pružio jednu od najdosadnijih nastupa ikada i pritom izgubio.

Linker
20. travanj 2024 18:00