UFC

Ciryl Gane nije zabrinut zbog Jonesovog hrvanja: ‘Napravio sam neke pogreške protiv Ngannoua‘

Ciryl Gane

 JB Autissier/Panoramic/Bestimage/Profimedia
Francuski teškaš bit će na teškom zadatku za nešto manje od mjesec dana

Vrlo teška, ali i vrlo značajna borba čeka sjajnog teškaša Ciryla Ganea. Francuz će se 4. ožujka (treći mjesec) boriti protiv Jona Jonesa za upražnjenu titulu prvaka u teškoj kategoriji. Francis Ngannou donedavno je bio prvak, ali napustio je UFC zbog nesuglasica oko novog ugovora i UFC treba novog prvaka.

Jon Jones i Ciryl Gane odabrani su kao borci koji će se boriti za taj pojas, a Jon Jones po mnogima je najveći borac u povijesti tog sporta. Baš zato je ovaj meč itekako značajan za Ganea, a ujedno se radi i o Jonesovom debiju u teškoj kategoriji. ‘‘Bones‘‘ je cijelu dosadašnju karijeru odradio kao poluteškaš, ali kako bi podebljao svoju ostavštinu, odlučio se za prelazak među teškaše.

Neko uvaženo mišljenje je da Ciryl Gane ima slabu točku u vidu hrvanja i da bi Jones to mogao naveliko iskoristiti. Francis Ngannou prije nešto više od godinu dana razotkrio je te Ganeove slabosti, a Ngannou je tehnički lošiji hrvač od Jonesa. Ipak, Ciryl Gane nije pretjerano zabrinut zbog Jonesovog hrvanja.

‘‘Smatram da je bolji u hrvanju od mene, naravno. Ali smatram i da posjedujem neke adute u kojima sam bolji od njega. Bit će to pravi meč u kojem pokušati nametnuti svoje stilove. On će probati nametnuti svoj stil i njegov borilački IQ je jako dobar, ali i moj je također. Nismo zabrinuti zbog hrvanja. Mnogi pričaju o mom hrvanju zbog meča protiv Francisa Ngannoua, ali tu se podosta radilo o njegovoj snazi, a uz to sam napravio i neke pogreške. Odradili smo sjajan posao u dvorani nakon te borbe i dolazim sa samopouzdanjem.‘‘, rekao je Gane za MiddleEasy.

Pobijedi li Jonesa, Ciryl Gane zapravo će postati prvi borac kojem je to pošlo za rukom. Matt Hamill službeno ima pobjedu nad Jonesom, ali radilo se o diskvalifikaciji Jonesa zbog nedozvoljenih udaraca. Ganeu bi pobjeda nad jednim od najvećih boraca ikad itekako značilo u njegovom rezimeu.

‘‘Dobro sam, osjećam se tako dobro i nema pritiska. Borit ću se protiv jako pametnog tipa i bit će to pravo nadmudrivanje. Ako ga porazim, možda ja postanem najveći ikad (‘GOAT‘ - greatest of all time), a osvojit ću i pojas. Jako me to raduje i ne osjećam pritisak.‘‘, zaključio je Gane.

Linker
20. travanj 2024 11:07