UFC

Ciryl Gane o značenju eventualne pobjede nad Jonesom: ‘To će biti nešto jako veliko za moj život‘

Ciryl Gane

 Screenshot (youtube, Ufc)
Fantastični francuski teškaš svjestan je da ga čeka meč protiv jednog od najvećih ikad

Ciryla Ganea ovaj vikend čeka najveća borba u dosadašnjoj karijeri. Iako je ulog isti kao u meču koji je prošle godine odradio protiv Francisa Ngannoua, pobjeda protiv Jona Jonesa nosi ipak nešto veću težinu nego što ju nosi ona protiv Ngannoua.

Gane je na kraju izgubio od Ngannoua, ali neće ga to previše brinuti ako u nedjelju ujutro dođe do pobjede. Gane bi pobjedom nad Jonesom postao novim prvakom UFC-ove teške kategorije, a skinuo bi i skalp ponajvećeg borca u povijesti MMA-a. Bio bi to ujedno i prvi Jonesov poraz. Da, službeno je Matt Hamill porazio Jonesa, ali svi već znamo kako. Radilo se o diskvalifikaciji zbog nedozvoljenih udaraca, ali sudac je taj meč mogao prekinuti i puno ranije, jer Jones je demolirao Hamilla. Gane je svjestan težine meča koji ga čeka, a pobjeda nad Jonesom vjerojatno znači više i od samog pojasa.

‘‘Jako puno bi mi značila pobjeda jer on je ‘GOAT‘ (Najveći ikad). Svi to znaju, a ukoliko ga porazim, to će biti nešto jako veliko za moju karijeru i moj život.

Mnogo je upitnika oko toga kakav će se Jon Jones pojaviti u nedjelju ujutro. Bit će to njegov prvi nastup nakon trogodišnje pauze, a ujedno i debi u teškoj kategoriji. Kako će se ‘‘Bones‘‘ nositi s novom kilažom, saznat ćemo tek u samoj borbi. Gane očekuje najbolje moguće izdanje.

‘‘Tijekom trening kampa radili smo očekujući predivnog Jona Jonesa. Brzog kao što je bio u poluteškoj, s istim vještinama, ali snažan poput teškaša. To je ono što očekujemo.‘‘, rekao je Gane, a njegov kompletan razgovor s medijskim predstavnicima pogledajte u videu ispod ovog teksta.

Linker
18. travanj 2024 18:08