UFC

(VIDEO) Jones i Gane se sučelili po prvi put, ‘Bones‘ tvrdi: ‘Otkrio sam dvije velike rupe kod njega‘

Jon Jones i Ciryl Gane

 ZUMAPRESS.com/MEGA/The Mega Agency/Profimedia
Bilo im je ovo prvo službeno sučeljavanje, a u nastavku pročitajte koje su to dvije rupe koje je Jones otkrio

Ostao je samo još jedan dan do velikog povratka Jona Jonesa i debija u teškoj kategoriji protiv Ciryla Ganea. Pobjednik ove borbe postat će novi prvak teške kategorije, te će zauzeti prazno mjesto koje je Francis Ngannou ostavio kada je napustio najjaču promociju. Borci su se sinoć i po prvi puta sučelili, a video ćete moći pronaći pri dnu članka.

Kako to obično biva, prije sučeljavanja se održala i press konferencija koja je također bila jako zanimljiva. Jon Jones je izjavio kako poštuje Ciryla i smatra ga dobrim likom, no svejedno vidi dvije velike rupe kod njega koje namjerava iskoristiti:

‘‘Ciryl mi se čini kao dobar lik. Čini se kao, znate – dobar borac. Ima odličan rad nogu, dobar je udarač, dobar je i iz standardnog i iz kontra garda. Mislim da će to biti dobra borba. Poštujem Ciryla Ganea, uistinu jesam, ali dobro sam proučavao snimke i uvidio neke stvari‘‘, rekao je Jones na press konferenciji.

Pitali su ga da pojasni što je točno vidio:

‘‘Kada je u jednom gardu, postoje stvari koje voli raditi. Često radi identične stvari. Kada je u drugom gardu, također ima neke tendencije. Van svega toga, uočio sam da uistinu nema neko hrvanje. Oslanja se na izbjegavanje, pokušava vam pobjeći. Oslanja se na jiu-jitsu umjesto na obranu od rušenja. Isto vrijedi i za njegov parter. Gledao sam kako ga je Francis Ngannou pet ili šest minuta držao ispod sebe, a Francis nije poznat po tome. Ciryl je dobar na nogama, ali ne defanzivno, tu nije toliko dobar. No, kada napada je dobar. Uglavnom mu se obrana svodi na rad nogu‘‘, dodao je.

Izgleda da je Jones jako dobro proučio svog subotnjeg protivnika te nas sigurno čeka vrhunski meč. Dok ga čekamo, pogledajte kako je izgledalo sučeljavanje:

Linker
20. travanj 2024 04:30