UFC

Ciryl Gane planira se vratiti početkom jeseni: Francuz se želi boriti protiv ruske ‘nokaut mašine‘

Ciryl Gane

 JB Autissier/Panoramic/Bestimage/Profimedia
Prvorangirani UFC-ov izazivač u teškoj kategoriji spreman je započeti novi pohod ka ‘‘title shotu‘‘

Malo je primjera boraca koji su u mečevima za titulu razočarali u sličnoj mjeri u kojoj nas je razočarao Ciryl Gane u trećem mjesecu ove godine. Francuski teškaš borio se protiv Jona Jonesa za titulu prvaka u teškoj kategoriji, a mnogi su se nadali da će Jon Jones dobiti pravi test svojih mogućnosti u teškoj kategoriji.

Nažalost, meč je potrajao dvije minute i četiri sekunde. Toliko je trebalo Jonu Jonesu da prisili Ciryla Ganea na tapkanje već u prvoj rundi. Nije Gane apsolutno ništa pokazao, a nedugo nakon što je Jones odveo borbu u parter, borbi je došao kraj.

Gane je tako upisao drugi poraz u drugom meču za UFC-ovu titulu u teškoj kategoriji. Francis Ngannou porazio ga je početkom 2022. godine u meču za titulu, a ništa bolje Gane nije prošao niti protiv Jonesa. To su ujedno i jedina dva Ganeova poraza u 13 profesionalnih MMA nastupa, a Francuz sigurno može pružiti još puno toga u ovom sportu.

Neki su već otpisali 33-godišnjeg Ganea, ali on je i dalje prvorangirani izazivač u teškoj kategoriji. Naravno da će Gane pokušati izboriti barem još jednu priliku za dočepati se titule, a novi pohod trebao bi započeti u devetom mjesecu.

Ganeov trener Fernand Lopez dao je izjavu za ‘‘Middle Easy‘‘ i otkrio je kada možemo očekivati povratak Ganea u kavez. Ne samo da je otkrio potencijalni termin, nego je naveo ime borca s kojim se žele boriti.

‘‘Planiramo se vratiti u rujnu (deveti mjesec). Sergei Pavlovich bi bio dobar protivnik.‘‘, rekao je Lopez.

Ruski teškaš prometnuo se u novu najveću UFC-ovu ‘‘nokaut mašinu‘‘ nakon što je Francis Ngannou napustio organizaciju. Pavlovich je u nizu od šest uzastopnih pobjeda, a svih šest upisao je nokautom u prvoj rundi. Prije nešto manje od tri tjedna, Pavlovich je nokautirao Curtisa Blaydesa u prvoj rundi i trenutno zauzima drugo mjesto u poretku izazivača.

Pavlovich bi mogao biti sljedeći u redu na listi izazivača, nakon što Stipe Miočić i Jon Jones odrade svoj međusobni obračun. Problem je što bi se ruski teškaš mogao načekati do sljedećeg meča u tom slučaju. Jones i Miočić prema nekim predviđanjima borit će se tek u 11. mjesecu, a Pavlovich bi svoj ‘‘title shot‘‘ morao čekati barem do proljeća sljedeće godine. U slučaju da mu se ne bude čekalo, vjerojatno će pristati na obračun protiv Ganea.

Bio bi to meč dvojice boraca koji preferiraju stojku i fantastično su potkovani u tom segmentu. Ciryl Gane nije ubojiti nokauter protiv Pavlovicha, ali tehnički je nevjerojatno potkovan i sjajno se kreće. Sergei nije tako ‘‘lagan‘‘ na nogama poput Ganea, ali ima nevjerojatno brze, precizne i ubojite ručne tehnike. Pobjednik tog meča vjerojatno bi zaslužio napad na titulu, a dobar potez UFC-a bio bi postavljanje ovog meča na isti event na kojem bi se borili Miočić i Jones.

Tada bi organizacija imala potencijalnog zamjenskog borca u slučaju da Miočić ili Jones otkažu nastup, a odmah bismo saznali ime sljedećeg izazivača za pojas.

Linker
19. travanj 2024 00:10