UFC

Dana White se oglasio s nekoliko velikih vijesti: Poznato je tko će predvoditi UFC 290 i event u Londonu

Tom Aspinall

 -/Shutterstock Editorial/Profimedia
UFC-ov predsjednik odradio je kraći ‘‘live‘‘ preko društvenih mreža i priopćio je par bitnih vijesti

Danas u 16:30h UFC-ov predsjednik Dana White oglasio se putem društvenih mreža i najavio je kako će se javiti 30 minuta kasnije s nekoliko velikih vijesti. Svi su nestrpljivo iščekivali što će UFC-ov predsjednik podijeliti s nama, ali na kraju i nismo dobili naročito velike vijesti.

White se prije svega dotaknuo UFC 290 eventa. Radi se o eventu zakazanom za 8. srpnja (sedmi mjesec) ove godine, a Stipe Miočić i Jon Jones dugo su se spominjali kao borci koji će predvoditi taj event. Već neko vrijeme je poznato da se dvojica teškaša ipak neće boriti tada, a čekala se UFC-ova odluka oko novog ‘‘main eventa‘‘.

Nisu čelnici UFC-a na kraju ugovorili nikakav novi meč, nego su jednostavno odredili meč između Alexandera Volkanovskog i Yaira Rodrigueza kao ‘‘main event‘‘. Obračun za ujedinjenje titula u perolakoj kategoriji glavna je borba večeri na tom velikom UFC-ovom eventu, a Brandon Moreno i Alexandre Pantoja obračunat će se u sunaslovnoj borbi večeri. Ostatak ‘‘main carda‘‘ također je otprije poznat.

image

UFC 290 - fight card

Screenshot (youtube, Ufc)

Dana je usput otkrio kako će Deiveson Figueiredo ipak moći nastupiti na UFC 290 eventu. Brazilac je prije desetak dana otkrio kako nije dobio dopuštenje liječnika za nastup na tom eventu, ali čini se da je došlo do preokreta i Figueiredo bi se na ‘‘prelimsima‘‘ trebao boriti protiv Manela Kapea.

Još jedan ‘‘main event‘‘ potvrdio je Dana White. Radi se o glavnoj borbi večeri na eventu koji će se 22. srpnja (sedmi mjesec) održati u Londonu. UFC Fight Night 227 event predvodit će Tom Aspinall i Marcin Tybura. Aspinall će se vratiti u kavez nakon godinu dana pauze i teške ozljede koljena koju je zadobio prošle godine u meču protiv Curtisa Blaydesa. Desetorangirani izazivač Marcin Tybura trebao bi poslužiti kao ‘‘nešto lakši protivnik‘‘ nakon povratka od ozljede. Aspinall je trenutno peti u poretku izazivača teške kategorije.

Za kraj, White je potvrdio da će se 29.6. održati i UFC Fight Pass Invitational event, a radi se o ‘‘grappling‘‘ eventu u režiji UFC-a. Craig Jones i Felipe Pena nadmetat će se u glavnoj borbi večeri, a Glover Teixeira i Anthony Smith ‘‘grapplati‘‘ će u sunaslovnoj borbi večeri.

Nadali smo se vijestima vezanim za meč između Miočića i Jonesa ili nečem konkretnom u vezi povratka Conora McGregora, ali morat ćemo se strpiti još neko vrijeme.

Linker
27. travanj 2024 01:13