UFC

Ciryl Gane: ‘Situacija u kategoriji je komplicirana, nemam ništa protiv privremenog pojasa‘

Ciryl Gane

 Screenshot (youtube, Ufc)
Dobru analizu stanja kategorije je dao bivši privremeni prvak

Ciryl Gane je sinoć pred domaćom publikom pobijedio Taia Tuivasu nokautom u trećoj rundi te se tako vratio na pobjedničke staze. Gane je prije sinoćnjeg meča ranije ove godine poražen od prvaka Francisa Ngannoua, a pružio mu je jednu od najtežih borbi u UFC-u.

Sinoć je Gane bio bolji borac. Radio je ono u čemu je najbolji te je svladao Tuivasu koji sinoć također nije bio bezopasan. Bacio je Tuivasa jednom u nokdaun Ganea i skoro ga završio udarcima u parteru, ali Francuz je uspio preživjeti i kasnije udarcima u tijelo u potpunosti ‘ispuhati‘ Tuivasu te ga i završiti.

‘‘Ne znam što će se sljedeće dogoditi, mislim da nitko ne zna. Komplicirana je situacija u diviziji sad. Ne znam namjeravaju li organizirati borbu za privremeni pojas. Ne znam kad će se Francis vratiti i ostaje li uopće u organizaciji‘‘, rekao je Gane.

Dotaknuo se i budućnosti kategorije: ‘‘Ne bih imao ništa protiv privremenog pojasa. Razumijem da UFC mora riješiti ovu situaciju jer je Francis imao veliku ozljedu i veliku operaciju. Ako ne budem čekao predugo, OK sam sa privremenim pojasom.‘‘

‘‘Mislim da je Francis bio bolji jer je imao više iskustva, bio je zreliji. Napravio je stvarno odličan posao. Danas ne mislim da je bolji od mene, ali tada je bio. Ako se želim osvetiti, morat ću biti bolji‘‘, dotaknuo se i borbe za titulu početkom godine.

Teško je reći što je sljedeće za ovog talentiranog Francuza, no sigurno ćemo ga još dugo gledati u samom vrhu kategorije.

Linker
01. svibanj 2024 22:41