UFC

Nathaniel Wood nastavlja nizati pobjede u perolakoj: ‘Osjećam se bolje, život mi je ljepši‘

  Nathaniel Wood  

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Smatra kako mu se kvaliteta života drastično poboljšala

Nije tajna da UFC borci muku muče s drastičnim skidanjem kilograma, što im uvelike umanjuje kvalitetu života. Nešto više o tome zna donedavni borac bantam kategorije, Nathaniel Wood, koji se od prelaska u kategoriju iznad doslovce preporodio. Kako sam borac kaže, to je uvelike utjecalo na kvalitetu njegovog života, ali u sportskom smislu vidi se napredak jer za sada niže odlične rezultate u perolakoj kategoriji.

"Smatrao sam da mogu ići do kraja, ali na 135lb (bantam) to se jednostavno nije dogodilo. Nisam bio dovoljno aktivan. UFC mi ne daje dovoljno vremena za pripremu. Uzimao sam borbu s pripremama od šest ili osam tjedana, ali da bih skinuo kilograme trebam ipak više vremena." - iskazao je nezadovoljstvo skidanjem kilograma za bantam kategoriju.

"Istina je, osjećam se puno brže u kategoriji iznad. Skidanje kilograma je nešto lakše, što znači da se mogu fokusirati na protivnika i istovremeno imati život, a ne samo sjediti i razmišljati o hrani čitave dane. Radi toga sam puno sretniji i osjećam se zdravije na ovoj kilaži. Također si moram srediti ruku. Ruka mi zadaje probleme već dvije godine. Mislim da će mi biti potrebna operacija, do sada sam se borio ozlijeđen."

"Sinoć sam ju ponovno ozlijedio na Charlesovoj glavi, tako da mislim da ću ju ovaj put stvarno morati srediti. Čuo sam glasine o tome da će UFC možda doći u London. Ja sam iz Londona, tako da ću morati prisustvovati. Tako da neću previše odmarati." - zaključio je Wood.

Nathanielu je pobjeda protiv Charlesa bila druga za redom u perolakoj kategoriji, što je pravo osvježenje nakon dva poraza u posljednje tri borbe koje je odradio u bantam kategoriji.

Linker
03. svibanj 2024 07:28