UFC

Čitatelji su izabrali: Nokaut Leona Edwardsa nad Kamaruom Usmanom bio je najbolji u 2022.!

Leon Edwards vs. Kamaru Usman 

 Alejandro Salazar/PXImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
S obzirom da je ovaj nokaut odnio debelu većinu glasova, možemo zaključiti da je ovo čitateljima bio nešto lakši izbor

Zatvoriti proteklu godinu s najboljim trenucima iste jest vjerojatno najbolji način za to učiniti, a mi smo pred vas stavili nekoliko anketa u kojima ste mogli sudjelovati u tom kontekstu. Jučer smo objavili rezultate ankete u kojoj ste birali najbolju UFC borbu 2022., a danas donosimo rezultate još jedne ankete!

Ovog puta se radi o nokautu godine, a unutar ankete ste imali pet mogućnosti, a pobjedu je uvjerljivo odnio nokaut Leona Edwardsa nad Kamaruom Usmanom sa čak 69% vaših glasova! 24% čitatelja se odlučilo za nokaut Michaela Chandlera nad Tonyjem Fergusonom, a najmanje glasova, odnosno tek 1% je skupio nokaut Ryana Spanna nad Dominickom Reyesom.

image

Nokaut godine

Fight Site

Nokaut Weili Zhang nad Joannom Jedrzejczyk dobio je 2% glasova, a Alex Pereira nokautom nad Seanom Stricklandom 4%. Dakle, uvjerljivo je slavio Leon Edwards sa svojim nokautom, a kada se sve skupa uzme u obzir, nije čudno da je to tako.

Naime, bio je to nokaut koji je nakon tri godine velter kategoriji donio novog prvaka, te je prekinuo Usmanov niz od nevjerojatnih 19 pobjeda. Bio je Usman nadomak šeste obrane titule, te bi se tako opasno približio legendarnom GSP-u. Osim svega toga, Edwards je to tog trenutka gubio taj meč i manje od minutu je falilo Usmanu da nastavi svoju dominaciju i poveća ove ionako impresivne brojke.

Bio je to jedan vrlo atraktivan nokaut gdje je Edwards direktom prvo ‘‘zamaskirao‘‘ taj udarac nogom, a kad je sjevnuo, Usman je bio brutalno nokautiran. Sada nas definitivno čeka njihov treći međusobni meč jer su trenutno 1-1, a vidjet ćemo hoće li Edwards uspjeti ponoviti neki ovakav potez.

Linker
23. travanj 2024 13:05