UFC

Službeno su potvrđena dva vrhunska meča za UFC-ov event u Londonu: Edwards i Usman predvode program!

Leon Edwards i Kamaru Usman

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Obračun za titulu u velter kategoriji očekivano će biti glavna borba večeri na tom eventu

Ranije tijekom ovog tjedna imali ste priliku čitati nešto više informacija o dva velika meča planirana za UFC 286 event koji će se 18. ožujka (treći mjesec) održati u Londonu.

Kamaru Usman i Leon Edwards svojom trilogijom trebali bi predvoditi taj event, ali bilo je tu puno šuškanja da se Usman ozlijedio i da neće biti spreman nastupiti u Londonu. Leon Edwards opovrgnuo je te navode otkrivši da je dobio potvrdu iz UFC-a da ga sto posto čeka borba protiv Usmana.

Nakon što je Edwards javno potvrdio tu informaciju gostujući u ‘‘Believe You Me‘‘ podcastu Michaela Bispinga, nije više bilo razloga da UFC ne potvrdi taj meč i službeno. Dana White danas je na konferenciji na medije dao konačnu potvrdu da će Usman pokušati vratiti titulu u velter kategoriji. Kamaru će otići na gostujući teren i poraz od Edwardsa pokušat će osvetiti pred Leonovom domaćom publikom u Engleskoj.

Sjajna je to vijest za program tog eventa, jer radi se o zbilja zanimljivom meču. Podsjećamo, Edwards je Usmana nokautirao u osmom mjesecu 2022. godine. Usman je bio minutu udaljen od nove pobjede nad Edwardsom, ali ‘‘Rocky‘‘ je sjajno plasirao lijevi ‘‘high kick‘‘ i ostavio je Usmana bez svijesti. Time je osvojio titulu u velter kategoriji, a Usman je upisao prvi poraz u svom 16. UFC nastupu. Priliku za osvetu imat će za dva mjeseca.

Osim Edwardsa i Usmana, šuškalo se o još jednom sjajnom meču predviđenom za event u Londonu. Rafael Fiziev dugo već proziva Justina Gaethjea, a Fiziev je ranije ovaj tjedan izjavio kako i čelnici UFC-a žele taj meč. Kao i kod Edwardsa, ispostavilo se da je Fiziev govorio istinu i taj meč također je službeno potvrđen.

Gaethje se u kavez vraća nakon poraza od Charlesa Oliveire u petom mjesecu prošle godine i ovaj meč nosi potencijal za jednu od najboljih borbi koje ćemo gledati u ovoj kalendarskoj godini. Obojica preferiraju stojku, ne bježe od otvorenih razmjena, a posjeduju i vrhunske vještine u stojci.

Fiziev je u nizu od šest uzastopnih pobjeda i porazi li Gaethjea, uskočit će u top 5 unutar UFC-ovog poretka izazivača u lakoj kategoriji. Time će doći i jako blizu samog napada na titulu. Nema sumnje da će se pojaviti spremniji i motiviraniji nego ikad prije, ali motiv je velik i kod Gaethjea koji će htjeti dokazati da još uvijek pripada samom vrhu te kategorije.

Meč Marvina Vettorija i Romana Dolidze ranije je već potvrđen za londonski event i očito nam UFC priprema za sjajan ‘‘fight card‘‘ za priredbu u Velikoj Britaniji.

Linker
24. travanj 2024 14:22