UFC

Leon Edwards otklonio sumnje: ‘UFC mi je potvrdio da ću se boriti s Usmanom u Londonu‘

Aug 20, 2022; Salt Lake City, Utah, USA; Kamaru Usman (red gloves) fights Leon Edwards (blue gloves) during UFC 278 at Vivint Arena.,Image: 715506665, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Prvak UFC-ove velter kategorije bio je pomalo u neizvjesnosti oko trilogije s Usmanom

Puno nemira napravio je Stephen Thompson među MMA fanovima sredinom 12. mjeseca. ‘‘Wonderboy‘‘ je tada izjavio kako je načuo informaciju da će Usman otkazati nastup protiv Leona Edwardsa te da će Jorge Masvidal uskočiti kao zamjena. Mnogi su ostali razočarani tom informacijom, a u periodu nakon toga više puta su se pojavljivale informacije da Usman uistinu ima određenih problema s ozljedama.

Ali Abdelaziz smirivao je situaciju i govorio je da će Usman definitivno nastupiti, a Leon Edwards možda je otklonio svaku sumnju gostujući u Bispingovom ‘‘Believe You Me‘‘ podcastu.

‘‘Da, 100 posto ćemo se boriti. Tako mi je rečeno iz UFC-a, a tako je rečeno i mom timu. Razgovarao sam s UFC-om prošli tjedan, a oni su mi rekli: ‘Borba će se održati, on je već u treningu‘. Računamo na to, a ukoliko se nešto promijeni, onda ćemo razmišlajti o tome. Sada sam fokusiran na trilogiju protiv Usmana u Londonu.‘‘, rekao je Edwards.

Sjajne su to vijesti i čini se da UFC-ov event zakazan za 18. ožujka (treći mjesec) u Londonu ima glavnu borbu večeri, a to je ona kojoj su se svi nadali. Usman i Edwards trenutno su na omjeru 1-1, a Edwards je slavio u posljednjem nastupu koji su odradili.

Leon je Usmana nokautirao u osmom mjesecu 2022. godine na UFC 278 eventu, a bio je to uistinu preokret za pamćenje. Edwards je bio minutu udaljen od poraza, ali onda je sjajno pogodio lijevim ‘‘high kickom‘‘ i ostavio je Usmana bez svijesti. Bio je to prvi Usmanov poraz pod okriljem UFC-a, a Edwards se raduje vidjeti kako će Usman reagirati nakon prvog poraza u karijeri.

‘‘Želim vidjeti kako će on reagirati nakon što je brutalno nokautiran i kako će reagirati na putovanje u UK te lude fanove koje imamo ovdje. To me zanima jer on je sve stariji. Njemu je 35 ili 36 godina? Možda je i stariji. Idemo vidjeti kako će se oporaviti od onog poraza. Ovo će biti totalno drukčiji meč. Ja nikad nisam izgubio u Velikoj Britaniji, niti u amaterima, niti u profesionalcima. Volim se boriti pred svojim prijateljima i obitelji, a ovo će definitivno biti totalno drukčiji meč od prošlog. Ako on smatra da ćemo imati jako sličan meč onom prošlom, čega ga ružno osviještenje.‘‘, dodao je ‘‘Rocky‘‘.

Kamaru Usman u petom mjesecu proslavit će 36. rođendan i realnost je da pred njim nije još puno godina na vrhuncu. Ipak, ne treba Kamarua unaprijed otpisati i sigurno će doći prepun motiva da pokaže kako mu se u prošlom meču potkrala pogreška koja ga je koštala pobjede. Najbitnije je da će se ovaj meč održati, a sve vodi ka tome.

Linker
13. travanj 2024 16:52