UFC

Cody Garbrandt najavio povratak: 'Od sada se borim pametnije!'

Cody Garbrandt
Cody Garbrandt namjerava se vratiti krajem ove godine i krenuti ispravljati sve negativno što mu je stvorio niz od tri poraza. Najavio je povratak na vrh, ali prije svega to kako će se od sada boriti pametnije.

Bivši UFC-ov prvak bantam kategorije u subotu je bio na tribinama dvorane u Sacramentu, gdje je pratio UFC Fight Night 155 i borbe svojih timskih kolega. Nakon eventa bio je zadovoljan viđenim, a pronašao je nešto vremena za porazgovarati s medijima.

"Mislim kako je ova pauza zapravo blagoslov jer sam se mogao oporaviti i provesti vrijeme s obitelji. Nakon pobjeda samo nastavljaš ići dalje i boriti se, tako da mi je ovo zapravo dobro došlo. Neprestano sam trenirao, ali sam imao priliku biti kod kuće i gledati sina kako odrasta", rekao je Cody u razgovoru za MMA Junkie.

Njegova posljednja borba ona je iz ožujka ove godine s UFC 235 eventa. Tamo je poražen nokautom od Pedra Munhoza, što mu je s dva poraza od TJ Dillashawa stvorilo jako neugodan negativan niz. U svim borbama pao je na isti način. Dobro je krenuo, osjetio svoju priliku, ali bi se onda previše otvoreno i svaki put bio kažnjen. Svima je jasno kako u budućnosti mora pripaziti na takve stvari u svojoj taktici.

"Znam da sam bolji od tih momaka, no nekad mi se jednostavno dogodi da se spustim na njihov nivo. Dok se pridržavam svojih vještina, brzine i svega što sam napravio da postanem svjetski prvak, nitko mi se ne može suprotstaviti. Glavno je ostati gladan, motiviran i zdrav", otkrio je, ali je isto tako dodao nešto što smatra svojim glavnim problemom kojeg se obavezno mora riješiti:

"Moram se boriti pametnije. 28 mi je godina i mislim kako su moji najbolji nastupi tek ispred mene. Ovo sve je jedan maraton u kojem su neki momci dočekali svoj vrhunac, a ja imam još puno borbi ispred sebe. I dalje učim, i dalje sam gladan. Motivacija je tu i sad je sve na meni."

Spreman je vratiti se na jesen, a posebno mu zanimljivo zvuči neki od evenata u studenom. Oko izbora protivnika nema previše želja, samo se želi što prije vratiti u Top 5 poredak bantam kategorije. Naime, spomenuti porazi su ga, uz dolazak nekih novih imena, bacili na sedmo mjesto kategorije.

"Borio bih se protiv bilo koga iz Top 5. Čak mi je zanimljiv i revanš protiv Dominicka Cruza, no on se nije borio otkako sam ga pobijedio. Raphael Assuncao i Petr Yan su tu, ima jako puno boraca u vrhu, ali ja iskreno vjerujem da sam bolji od njih. Jedna dobra pobjeda može izbrisati ono što se dogodilo, tako da sam uzbuđen oko povratka. Jedva čekam pokazati tko sam i što mogu", najavio je jednu novu verziju sebe, odnosno borca koji će ponovno biti na vrhu.

Prije nego je krenuo negativan niz u kojem se trenutno nalazi, Garbrandt je slavio u prvih 11 profesionalnih borbi, gdje je posebno impresivan bio u onoj protiv Dominicka Cruza. Teško je itko nakon takve predstave mogao očekivati da će mu se dogoditi takav pad. No, kako je i sam rekao, još uvijek je vrlo mlad i sve se to stigne vratiti na svoje. Glavno da je prepoznao najveći problem, a sad je na njemu da ga uspije za stalno riješiti.

Linker
26. travanj 2024 23:03