UFC

Cody Garbrandt: ‘Osjećam se odlično u muha kategoriji, ali za O‘Malleya ću se vratiti u bantam‘

Cody Garbrandt

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Prva borba u muha kategoriji nije prošla najbolje za Codyja Garbrandta

Puno toga je promijenio Cody Garbrandt u svojoj karijeri, da bi napokon nestala razočaranja koja doživljava gotovo svaku borbu od početka 2017. godine do danas. Spustio se u muha kategoriju, promijenio je navike treninga te prepun samopouzdanja došao početkom prošlog mjeseca na UFC 269 priredbu. A onda novo razočaranje, nokaut poraz od Kaija Kara Francea ponovno ga je doveo na mrtvu točku.

Ipak, tvrdi bivši prvak bantam kategorije kako se ovog puta ne osjeća izgubljeno, nego da je zapravo i dalje uvjeren da su ispred njega neke dobre stvari.

"Kamp je bio sjajan, osjećao sam se odlično. Rehidracija i proces oporavka su prošli odlično i stvarno sam se osjećao sjajno na 57 kilograma. Jednostavno sam pogođen dobrim udarcem, nakon kojeg se nisam uspio oporaviti. On me pogodio, a ja sam malo zastao. Krenuo sam se kretati i mislio sam da sam u redu. No, osjetio sam da se nisam još u potpunosti pribrao. Zbog toga sam ga srušio. Malo smo se zadržali na podu, nakon čega smo se vratili na noge", započeo je priču Cody tijekom Rollin' with the Hommies podcasta, nastavivši:

"Onda sam se iznenadio kako se još uvijek nisam u potpunosti oporavio. Krenuo je s pritiskom na mene, bacio je kombinacije i uspio ih kapitalizirati. Svaka mu čast, bio je u stanju odraditi svoj posao. Ali, ja i dalje mislim kako je ovo dobra kategorija za mene, sviđa mi se ono što sam bio sposoban napraviti tijekom pripremnog kampa. Cijelo iskustvo do borbe bilo je jako pozitivno."

Iako se osjeća sjajno u muha kategoriji, povratak u bantam i dalje nije otpisao. Posebno ako mu se ponude neke borbe koje ga zanimaju i zbog kojih bi bio spreman na to. Jedna je tu ipak u prvom planu, ona oko koje već postoje izrazito jake tenzije.

"Morat ću odlučiti gdje se dalje želim boriti, jer se u obje kategorije osjećam odlično. Da se sad vratim u bantam, neke bih stvari napravio drugačije. Tamo ima nekoliko dobrih borbi za mene. U prvom planu Sean O'Malley, njega stvarno želim prebiti. To je borba koja već ima svoju pozadinu i nadam se da ju je moguće dogovoriti. Zbog tako nečega bih ostao u bantamu. Možda bi se sad borio protiv mene jer u toj kategoriji nisam rangiran. Respektiram njegove vještine, u posljednjoj borbi se je podigao na jedan još viši nivo. No, znali smo da jedino kako može pobijediti Paivu je da ga rano dohvati i u tome je uspio. Svaka čast, odradio je posao i ušao na ranking. Sad je na meni da se vratim u bantam i prebijem ga."

Najgore mu je bilo gledati razne savjete kako bi trebao razmisliti o mirovini. Kao netko tko je još uvijek u mladim godinama za MMA borca, Cody o tako nečemu nije niti razmišljao.

"To kad ću biti gotov je samo moja odluka. Nikakvi fanovi, Dana White ili bilo tko osim mene. Kad budem znao da više u sebi nemam ono što je potrebno, da ne mogu samom sebe gurati na treningu sve do toga da se osjećam sposoban pružiti svoje najbolje izdanje, onda ću biti gotov. No, 30 mi je godina i čini se da je to poprilično daleko od mene. Imam i dalje još jako puno toga u svom spremniku. Samo moram ispraviti neke stvari i bit će to dobro", zaključio je Cody.

Njegov pad uistinu je teško objašnjiv. Mislili smo da su ga u slučaju borbi protiv Dillashawa previše ponijele emocije. To je možda i bio slučaj, no porazi od Munhoza, Fonta te sad posljednje Kara Francea nisu imali tu crtu kao spomenuta dva okršaja protiv bivšeg timskog kolege. Na njemu će biti da prepozna gdje je problem te da se vrati u onakvo izdanje kakvo je pružio krajem 2016. godine u borbi protiv Dominicka Cruza. Jer ono je bila borilačka poezija.

Linker
24. travanj 2024 07:07