UFC

UFC ne odustaje od Codyja Garbrandta: Uparili su ga s borcem kojeg jednostavno mora pobijediti

Cody Garbrandt

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Bivšeg prvaka UFC-ove bantam kategorije čeka borac koji bi mu stilski trebao jako dobro odgovarati

Nevjerojatan pad doživio je Cody Garbrandt nakon što je krajem 2016. godine osvojio titulu prvaka UFC-ove bantam kategorije. Pet poraza u narednih šest nastupa upisao je Cody, a čak četiri puta je nokautiran.

Pokušao je ''No Love'' promijeniti težinsku kategoriju, spustio se u muha kategoriju, ali krajem protekle godine, ponovno je nokautiran. Kai Kara-France završio ga je već u prvoj rundi i taj eksperiment nije dobro prošao.

Dojam je kako Garbrandt posjeduje vrhunske vještine te ima sve alate za boriti se s vrhunskim borcima. Ono što ga često dovede do poraza, jeste kombinacija njegove tendencije da se upušta u divlje razmjene i brade koja sve lošije podnosi udarce. Cody je trenutno u nizu od dva uzastopna poraza, a promocija i on sam morali su pažljivo birati njegov sljedeći nastup. Poraz bi mogao označiti kraj njegove UFC karijere, a možda i cjelokupne MMA karijere.

Čini se da su ''matchmakeri'' pronašli borca koji bi trebao vratiti Codyja na pobjedničke staze. Rani Yahya (28-10-1) bit će njegov sljedeći protivnik, a Cody se tom borbom vraća u bantam kategoriju. Yahya je iskusni veteran te itekako opasan borac. Trenutno je u nizu od dvije uzastopne pobjede, a u posljednjih sedam nastupa upisao je pet pobjeda, remi i jedan poraz.

21 pobjedu ''submissionom'' upisao je Yahya u svojoj dosadašnjoj karijeri, a šest ih je upisao unutar UFC-ove bantam kategorije. Time je izjednačen s Uriah Faberom na ljestvici UFC bantamaša s najviše pobjeda ''submissionom''. 37-godišnji Brazilac nije netko koga treba podcjenjivati, ali realnost je da se radi o borcu osjetno niže razine od onih s kakvima se Garbrandt borio u posljednje vrijeme.

Bitno je dodati kako Yahya nikad u karijeri nije slavio nokautom i Garbrandt će se susresti s protivnikom koji bi mu stilski trebao jako dobro odgovarati. Očito je da promocija još uvijek ne odustaje od Codyja koji je bio veliki potencijal za novu UFC zvijezdu, ali upao je u težak period s pregršt poraza. Možda Yahya bude prva stepenica ka povratku, ali Brazilac će biti silno motiviran da iznenadi i upiše pobjedu protiv bivšeg UFC prvaka.

Borba bi se prema informacijama MMA Fightinga trebala održati 09. srpnja (sedmi mjesec).

Linker
20. travanj 2024 09:46