UFC

Cody Garbrandt ponovno ostao bez protivnika, a ubrzo i bez nastupa jer se ozlijedio na treningu

Cody Garbrandt

 Instagram (cody Garbrandt)
Bivši prvak UFC-ove bantam kategorije već neko vrijeme pokušava se vratiti u kavez, ali bezuspješno

Borba između Ranija Yahye i Codyja Garbrandta jednostavno se ne uspijeva održati i UFC će vjerojatno morati upariti ove borce se nekim drugim protivnicima u međuvremenu. Još 9. srpnja (sedmi mjesec), Cody i Yahya trebali su se obračunati na UFC on ESPN 39 eventu. Yahya je tada otkazao nastup zbog ozljede vrata.

UFC nije pronašao zamjenskog protivnika za Garbrandta, a Cody i Rani ponovno su upareni. 1. listopada (10. mjesec) trebali smo gledati ovaj ponovno ugovoreni obračun, ali Yahya je prije nekoliko dana otkazao meč, a ponovno je ozlijedio vrat. ‘‘No Love‘‘ se nadao zamjenskom protivniku s obzirom da je u tom trenutku bilo oko dva tjedna do samog eventa. Nažalost po bivšeg prvaka bantam kategorije, ozljeda se nedugo poslije dogodila i njemu.

Naime, iz UFC-a je došla službena potvrda kako je Garbrandt otkazao svoj nastup 1. listopada (10. mjesec) zbog ozljede i više nema smisla tražiti mu zamjenskog protivnika. Garbrandta u kavezu nismo gledali od 12. mjeseca protekle godine i poraza od Kai Kara-Francea.

Bio je to Codyjev debi u muha kategoriji, ali KKF ga je nokautirao već u prvoj rundi. ‘‘No Love‘‘ je bio spreman vratiti se u bantam kategoriju, a Rani Yahya trebao je poslužiti kao borac kojeg bi Garbrandt ipak trebao pobijediti i vratiti svoje samopouzdanje.

Codyju su najveće probleme predstavljali snažni udarači koji bi iskoristili njegovu nesmotrenost i dobivali bi ga nokautom. Yahya kroz 40 profesionalnih nastupa nikad nije nokautirao svog protivnika, ali 21 put slavio je ‘‘submissionom‘‘. Trenutno je u nizu od dvije pobjede.

Garbrandt s druge strane je u nizu od dva uzastopna poraza, a kroz posljednjih šest nastupa upisao je čak pet poraza. Očekivalo se da bi Cody mogao dugo vladati bantam kategorijom nakon što je krajem 2016. godine odradio maestralan nastup protiv Dominicka Cruza u borbi za pojas. Codyjeva karijera krenula je strmoglavo prema dolje nakon toga, a čini se da ćemo još neko vrijeme čekati na njegov sljedeći nastup.

Linker
16. travanj 2024 05:06