UFC

Sonnen analizirao potencijalni meč Miočića i ‘Bonesa‘: ‘Jones će primati udarce na kakve nije navikao‘

Stipe Miočić

 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
Umirovljeni borac Chael Sonnen favorizira Jonesa, ali vjeruje da Miočić itekako ima šanse za pobjedu

Poprilično frustrirajuća je situacija pri vrhu UFC-ove teške kategorije, kako za borce, tako i za fanove. Francis Ngannou borio se početkom 2022. godine, ali uslijedila je operacija teške ozljede koljena i nećemo ga gledati do sljedeće godine u kavezu.

Dodatnu zavrzlamu stvara njegov ugovor koji ističe početkom 2023. godine, a još uvijek nije produljen i tek ćemo vidjeti hoće li doći do dogovora. U međuvremenu, teškaški debi Jona Jonesa još uvijek čekamo. UFC bi ga rado upario s Francisom Ngannouom, ali to zasad nije moguće. Stipe Miočić stoga se nametnuo kao najizglednija opcija za Jonesovog protivnika, ali nikakvih konkretnih koraka u vezi tog meča zasad nema.

Dok je vrh zakočen tim trokutom Ngannou-Jones-Miočić, ostali borci poput Curtisa Blaydesa, Ciryla Ganea pa i Toma Aspinalla i Taija Tuivase marljivo nastupaju i čekaju rasplet pri vrhu. Ugovaranje borbe između Miočića i Jonesa započelo bi rješavanje te situacije, a Chael Sonnen gostujući u ‘‘Henry Cejudo Breakdownu‘‘ iznio je mišljenje o toj borbi.

‘‘Jon će napraviti puno štete Miočiću u stojci. On je dinamičan, kickovima će udarati njegove noge i jako dobro kontrolira distancu. Ali tu je onda cijeli eksperiment gdje se postavlja pitanje može li se Jones nositi s nekim tko je veći od njega i posjeduje snagu da ga nokautira. Ako budu razmjenjivali udarce u stojci, a Jones ga ne bude mogao srušiti kao što niti Daniel Cormier nije mogao, ili se odluči ne rušiti ga, tu se otvara prilika za Stipu. Mislim da će Jones primiti udarce na kakve nije navikao i imat ćemo ponešto novih stvari za vidjeti. Hoće li ishod biti drukčiji (poraz Jonesa)? To je i dalje Jon Jones, ali čeka ga nešto novo i nešto obasnije. To će vam i sam Jon potvrditi.‘‘, pojasnio je Sonnen.

Miočić je posljednji nastup odradio u trećem mjesecu prošle godine, a Francis Ngannou ga je nokautirao u drugoj rundi. Stipe je za taj meč spustio kilažu i na vaganju je težio 106 kilograma. Mnogi smatraju da je to bio neuspjeli eksperiment, a prema navodima Chrisa Weidmana, Miočić je ponovno nabio mišićnu masu.

‘‘Vidio sam da Jones radi na masi, a Stipe je uistinu bio manji. Trenirao sam sa Stipom, on je jedan od mojih momaka, baš sam se družio s njim sinoć. Brate, on je kriomice nabio kilažu. Sad ima 113 kg (250 lbs), i kad god se odluči vratiti, bit će svima problem‘‘, rekao je Weidman za MMA Junkie početkom sedmog mjeseca.

Dakle, Jonesa bi uistinu čekao pravi, veliki teškaš koji posjeduje razorne udarce. Sada samo preostaje nadati se da će nas UFC počastiti tom borbom.

Linker
20. travanj 2024 14:19