UFC

Islam Makhachev ekspresno dobio novog protivnika, bivši prvak čeka ga u listopadu

Islam Makhachev
 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Program UFC 267 priredbe polako se popunjava, a UFC-ovi matchmakeri rade uistinu dobar posao

Prozivao je Dagestanac Islam Makhachev (20-1, 9-1 UFC) razna imena. Od Tonyja Fergusona, Dana Hookera, Michaela Chandlera pa sve do Rafaela dos Anjosa. Nešto više od dva tjedna nakon pobjede protiv Moisesa, UFC je Makhachevu ugovorio novu borbu. Njegov idući protivnik biti će mu Rafael dos Anjos (30-13, 19-13 UFC). Borba će se održati 30. listopada na UFC 267 priredbi.

Inače, ovaj dvojac ima nerazriješenih računa jer se njihova međusobna borba trebala održati još u listopadu prošle godine. Brazilac je međutim bio pozitivan na COVID-19 te je borba pomaknuta za tri tjedna. Tada otkazuje Islam Makhachev zbog infekcije stafilokokom, a RDA je nastupio protiv Paula Feldera i pritom pobijedio podijeljenom sudačkom odlukom. To je ujedno i zadnji nastup Brazilca koji trenutno okupira sedmo mjesto poretka UFC-ove lake kategorije. Nekadašnji prvak lake kategorije 2017. godine prešao je u velter kategoriju, no nakon polovičnog uspjeha (4-4), spomenutom borbom protiv Feldera vratio se u laku kategoriju. 36-godišnjak nada se još jednoj prilici za napasti pojas, a Islam Makhachev možda je i najteži mogući test koji je mogao dobiti na putu ka vrhu.

Dagestancu će ovo biti treći nastup ove godine, pod uvjetom da ova borba ponovno ne bude otkazana iz nekog razloga. Sjajni Islam trenutno je na osam pobjeda u nizu, a ove godine savladao je Drewa Dobera i Thiaga Moisesa, obojicu submissionom. Značaj skok u poretku doživio je Makhachev nakon zadnje pobjede protiv Moisesa. Trenutno je na petom mjestu UFC-ove lake kategorije, no ponovno ga čeka protivnik koji je ispod njega na ljestvici. Ipak, teško je da će se Islam buniti jer RDA ipak posjeduje reputaciju bivšeg prvaka i pobjeda protiv njega i dalje je na cijeni.

UFC 267 priredba održati će se u Abu Dhabiju, a predvodit će ju borba za pojas poluteške kategorije između prvaka Jana Blachowicza i izazivača Glovera Teixeire. U sunaslovnoj borbi večeri također ćemo gledati borbu za pojas, ali bantam kategorije. Petr Yan pokušat će vratiti titulu nakon diskvalifikacije u prošlom meču protiv trenutnog prvaka Aljamaina Sterlinga. Dodamo li najavljene borbe između Khamzata Chimaeva i Li Jinglianga te Tai Tuivase i Walta Harrisa, čini se kako ćemo gledati uistinu dobar event.

Linker
21. travanj 2024 07:36