UFC

Colby Covington govorio je svašta, ali javno Masvidalovu obitelj niti jednom nije vrijeđao

Colby Covington

 Screenshot (youtube, Ufc)
Sukob koji je otišao daleko izvan Octagona iza sebe ima kompleksnu pozadinu

"Ovo ti je jer si govorio o mojoj djeci", citat je koji se spominje kao ono što je Jorge Masvidal govorio Colbyju Covingtonu dok ga je udarao, nakon napada u restoranu. Naravno, ako je to bio Masvidal, što pravno nije potvrđeno, iako svjedoci uključujući Covingtona neupitno tvrde da se radi o njemu. Uostalom, ima još puno dokaza koji idu tome u prilog, no sam Masvidal to nije priznao. Čak se na sudu izjasnio kako nije kriv, odnosno vjerojatno će se braniti time da napadač uopće nije bio on.

No, okrenimo se onome spomenutom u prvoj rečenici, Colbyjevom vrijeđanju Jorgeove djece. Unutar svega što je Covington govorio, bilo je spomena obitelji, to nema nikakve sumnje. No, u kakvom kontekstu? Je li Colby prešao i tu granicu koja se tiče obitelji, odnosno je li ih vrijeđao ili govorio ružno direktno o njima. Mi s takvim izjavama nismo upoznati. Ako ih je bilo, one nisu bile javne. Ako ih je bilo, Colby je to napravio direktno Jorgeu ili putem nekih osoba koje bi tako što prenijele.

Na koji je način onda Covington spominjao Masvidalovu obitelj? Objasnit ćemo u nastavku teksta.

Colby je u nekima od intervjua koje je dao prije UFC 272 priredbe referirao na podatak da je kao Masvidalova supruga navedena Iman Kawa. Riječ je o sestri njegovih menadžera, Malkija i Abrahama Kawe, iako je ista rijetko kad viđena s Jorgeom u javnosti. Colby je naveo kako se istu u medijima spominje kao majku Jorgeove djece, dodavši da to nije istina. Braću Kawa je tim putem optužio da su spremni na takav način prodati svoju sestru.

Nedugo nakon toga postavio je fotografiju sa ženom za koju je naveo da je Maritza Collado, odnosno Maritza Masvidal. Colby ju je opisao kao Jorgeovu suprugu, koju je ostavio, ali od koje se još uvijek nije razveo. Dodao je kako je riječ o ženi kod koje je u vrijeme dok su bili cimeri živio, odnosno da nikad nije zapravo živio kod Masvidala nego kod Jorgeove žene koja ih je tada obojicu uzdržavala. Te tvrdnje nisu potvrđene, kao što se niti spomenuta Maritza nije sama javila i izjasnila po tom pitanju. Colby nije Maritzu tim putem vrijeđao nego je čak napisao nekoliko lijepih rečenica o njoj, dodavši kako su i dalje prijatelji.

Nastavio je Colby o toj temi, rekavši kako je Masvidal loš otac, budući da ne razgovara sa svojom djecom niti ih financira, a alimentaciju ne plaća budući da je brak još uvijek aktivan pa slijedom toga ista niti ne postoji. Naravno, niti te tvrdnje nisu potvrđene, ali nisi opovrgnute od strane Masvidala, koji je tu temu izbjegavao.

E sad, tu možemo razumjeti Jorgeov gnjev. Neovisno o tome je li ga Colby razotkrio ili govori laži, itekako je jasno da je to nešto što Jorgeu nije najbolje sjelo. Posebno jer on jako uspješno svoj privatni život drži izvan medija. Ne pojavljuje se s obitelji u javnosti, nema ih na društvenim mreža niti voli govoriti o istima. Colby je netko tko ga jako dobro poznaje i s razlogom je pokrenuo tu temu u javnosti.

Ovo nikako nije tekst koji brani Covingtona, on je čovjek koji naveliko pretjeruje i koji je o većini svojih protivnika govorio ružne stvari. Čovjek koji u većini toga nema granicu i čiji je cilj svakog svog protivnika dovesti u mentalno neravnotežu pred njihov okršaj u borilištu. I ne trebamo se čuditi što je došlo do toga da je s nekim otišao preko određenih granica te da je sukob završio izvan Octagona. Ovo je samo rasvjetljavanje situacije oko teme da je Colby govorio ružno o Jorgeovoj obitelji, u prvom planu o djeci.

Mi nismo pronašli dokaz toga pa iz tog razloga nam nikako nema smisla izjava napadača da je to zbog toga što je rečeno o djeci. Colby je rekao da je Masvidal očajan suprug i još gori otac, no to je prije svega bila izjava o njemu, kritika njegove osobnosti i ponašanja. Ako je nešto dodatno rečeno u njihovim međusobnim razgovorima, to ne znamo.

Sve u svemu, Masvidal je u problemu zbog svog kukavičkog postupka. Posebno jer je samo dva tjedna ranije imao priliku pet puta po pet minuta napraviti Covingtona potpuno legalno sve što nalažu MMA pravila. A znamo da ona nemaju puno granica kad je u pitanju borba. U tome nije uspio, što je vjerojatno dovelo do još većih frustracija. I onda se dogodilo ono što se dogodilo i što će ga samo baciti u još veće probleme.

Linker
25. travanj 2024 12:27