UFC

Colby Covington i dalje inzistira na borbi protiv Adesanye: ‘Njega je rušio Robert Whittaker‘

Colby Covington

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Prvorangirani UFC-ov izazivač velter kategorije pohvalio je Chaela Sonnena zbog prijedloga

Colbyja Covingtona mnogi smatraju uvjerljivo najboljim borcem UFC-ove velter kategorije, nakon Kamarua Usmana. ''Chaos'' lakoćom pobjeđuje druge borce iz kategorije, no prvak mu je nepremostiva prepreka. Sve to dovodi do određene barijere gdje Covington drži prvo mjesto na ljestvici izazivača, ali dvaput se već borio protiv Usmana te je oba put izgubio.

Chael Sonnen smatra kako bi Covington trebao napraviti izlet u srednju kategoriju te se obračunati s prvakom Israelom Adesanyjom.

"Mislim da se Colby treba podići u srednju kategoriju. Gledajte, on je u posljednja dva tjedna prozvao tri borca. Naravno, jedan od njih je Kamaru Usman, također je prozvao Israela Adesanyu i Dustina Poiriera. Morate razumjeti da ta tri tipa imaju nešto zajedničko, a to je pojas UFC prvaka spremljen negdje kod kuće.'', započeo je Sonnen na svom YouTube kanalu, a zatim je dodao:

''Covington kaže kako je spreman napustiti diviziju ako mu se dodijeli ta zlatna kartica, ta pozicija prvog izazivača u srednjoj kategoriji. Dajte mu to, dajte mu priliku da se naplati u srednjoj kategoriji. I budimo realni, nikome Colby nije tako potreban kao Adesanyi. Ne znam je li Israel to shvaća, ali on se u posljednje vrijeme bori protiv tipova koji ne rade svoj posao u medijima, ne privlače pozornost, ne pomažu njegovom brandu i ne pokušavaju marketinški napraviti borbu velikom kolika može biti. Da Izzy pogleda što Colby ponuditi shvatio bi kako je to partner s kojim želi raditi posao."

Colby je uistinu zainteresiran za taj meč, a Sonnenove komentare dočekao je s oduševljenjem. Jasno je kako Sonnen svojim izjavama utječe na stavove brojnih MMA fanova, a guranjem Colbyja u meč protiv Adesanyje, automatski se povećavaju šanse da UFC razmotri taj potez. Svjestan je toga i Covington, a u razgovoru za MMA Fighting zahvalio se Chaelu Sonnenu.

''Ujak Chael, čovječe, taj tip je je**na legenda. Ujak Chael dao je dobru poantu. Svi su pričali o tome da se Usman bori protiv Adesanye. Usman je stilski loš za Adesanyu, ali čovječe, ja sam stilski loš i za Usmana. Pobijedio sam ga u našem posljednjem meču u Madison Square Gardenu. Zašto ja ne mogu otići u srednju kategoriju i borit se protiv Adesanye? Neću morati skidati niti jedan 'pound'. Samo ću se probuditi i borit ću se na svojoj prirodnoj kilaži.'', započeo je ''Chaos'', a zatim je objasnio zašto se smatra teškim protivnikom za prvaka srednje kategorije.

''Taj tip ne može zaustaviti ono što ja radim i to od srca vjerujem. Ja hrvam na američki način, a ovo su mješovite borilačke vještine, miješanje borilačkih vještina. Nitko ne može miješati borilačke vještine kao ja. Svjetska klasa sam u stojci, A++ hrvač. Nepobjediv sam. Ljudi će narednih godina vidjeti kako je moj stil nezaustavljiv.''

Prvorangirani izazivač velter kategorije uistinu bi na papiru mogao djelovati kao stilski loš protivnik. Međutim, Adesanya je fizički puno veći od Colbyja, a Nigerijac je višestruko puta dokazao kako može savladati i borce kojima je hrvanje najjače oružje (Brunson, Vettori, Romero). Ipak, Covington bar prema svojim izjavama, uopće nije impresioniran njegovimm vještinama.

''Njega je rušio Robert Whittaker. Tak tip nikada nije bio na hrvačkom treningu, a zasigurno nije bio D-1 hrvač na koledžu, pod mentorstvom Dana Gablea, jedne od legendi. Vidjeli ste što se s Izzyjem dogodi kad stvari postanu teške, nekoliko borbi ranije kad se borio protiv Jana Blachowicza. Nije mogao zaustaviti rušenja. Znam da mu mogu učiniti istu stvar i svjestan sam da je to odličan meč. Nadam se da će mi UFC pružiti priliku.''

Adesanyu prije svega čeka obračun s Jaredom Cannonierom. Ukoliko Izzy upiše pobjedu, unutar top 5 izazivača, Sean Strickland bit će jedini borac protiv kojeg se nije borio. Dojam je kako Stricklandu ipak treba još jedna pobjeda prije napada na titulu. Činjenica je da Adesanyi ponestaje izazivača koje nije prethodno savladao, a neke poput Whittakera i Vettorija pobijedio je dvaput. Hoće li Covington uistinu dobiti priliku, odluka je isključivo na UFC-ovim ''matchmakerima''. Možda se uistinu radi o borbi koja itekako ima smisla.

Linker
20. travanj 2024 10:37