UFC

Colby Covington: Kako će tek PETA reagirati kad sazna što Khabib radi ovcama?

Colby Covington i Khabib Nurmagomedov
 Instagram
Nakon što se prekjučer u javnosti pojavila kritika PETA organizacije na ponašanje Khabiba Nurmagomedova, odnosno njegovo ranije hrvanje s medvjedom, Colby Covington reagirao je na način možda prežestok i za njega. UFC-ovom prvaku lake kategorije uputio je opaku uvredu.

Kao da već odavno nije osigurao naziv najomraženijeg UFC borca u povijesti, Colby Covington ne zaustavlja se po pitanju utvrđivanja tog statusa. Nakon kratkog vremena šutnje, dok su trajali na kraju neuspješni pregovori za borbu protiv Kamarua Usmana, ponovno je aktivan na društvenim mrežama. Tako mu je teško mogla promaknuti reakcija PETA organizacije.

Radi se o njihovoj kritici upućenoj UFC-u i Khabibu Nurmagomedovu, radi nekoliko snimaka na kojima UFC-ov prvak lake kategorije hrva s medvjedom. Prva datira na 1997. godinu, kad je Khabib bio tek osmogodišnjak, druga je iz 2014., a posljednja s početka ove godine. PETA je to žestoko osudila, a onda je 'tvit' o tome podijelio Covington, uz svoj dodatni komentar.

"Ako misle da je hrvanje s medvjedom loše, pričekajte da vidite kako će PETA reagirati kada saznaju što on radi ovcama", napisao je Colby, a vjerujemo kako dodatna objašnjenja ovakve izjave nisu potrebna. Dovoljno je neukusna sama po sebi.

Khabib za sada nije reagirao na ovu provokaciju, no nismo sigurno niti hoće li. On je ovih dana zauzet drugim aktivnostima, poput boravka u Parizu i posjeta utakmici nogometne Lige prvaka. Što se tiče Covingtona, on je trenutno u fazi optuživanja UFC-a za loš odnos prema njemu, odnosno loše ponuđene uvjete borbe za titulu. Covington naime traži da se prema njemu odnose kao prema prvaku. Vjerojatno na račun toga što je od lipnja do kolovoza prošle godine držao privremenu titulu bez koje je ostao nakon što je odbio borbu protiv Tyrona Woodleya na UFC 228 priredbi.

Linker
18. svibanj 2024 09:14