UFC

Colby Covington o potencijalnom meču protiv Chimaeva: ‘Skratit ću mu životni vijek‘

Colby Covington

 Screenshot (youtube, Ufc)
Prvorangirani izazivač UFC-ove velter kategorije smatra kako Čečen još nije spreman za takav meč

Unatoč samo četiri UFC meča, od kojih su dva unutar velter kategorije, Chimaev je već rangiran unutar veltera te zauzima 11. mjesto u poretku. Fanovi, ali i mediji već forsiraju da se Čečen bori protiv nekog iz samog vrha kategorije. Colby Covington nakon drugog poraza protiv Usmana, djeluje kao zanimljiva opcija.

''Chaos'' bi nakon Usmana bio najbolji mogući test za Khamzata. Međutim, Covington je i dalje prvi na ljestvici izazivača i radi se o poprilično velikom i ekspresnom skoku u slučaju ugovaranja te borbe. Colby također smatra kako Chimaev još ne zaslužuje tako velike mečeve.

''On je smijurija. Mora pobijediti nekog vrijednog, unutar top 5, a ne pažljivo birane protivnike. On ima koliko? Četiri borbe u UFC-u? Mediji vole požurivati s ovim dečkima i raditi 'hype'. Ovo je borba, čovječe. Ljudi mogu završit ozbiljno ozlijeđeni zbog takvog požurivanja.'', izjavio je Covington za MMA Fighting.

Ipak, ako UFC-ovi matchmakeri žele baš taj meč, Covington ga neće izbjegavati i spreman je prihvatiti što god promocija odluči.

''Ali ako želite nastaviti s tim, skratiti mu životni vijek i poslati ga na bolnički tretman, da, moja vrata otvorena su za to. Volim dobar biznis i volim biznis s UFC-om. Bila bi čast prebiti tipa za kojeg žele da ga prebijem. Ako je to ime koje će staviti pred mene, obećavam da ću trenirati ekstremno jako i pokazat ću nove vještine koje svijet nije vidio. To je nešto što gledate u svakoj mojoj borbi, svaki put sam bolji.'', dodao je Colby.

Chimaeva vjerojatno čeka još jedan meč protiv nekog boraca koji ne pripadaju samom vrhu kategorije. Međutim, nastavi li Khamzat u istom ritmu, vrlo brzo gledat ćemo ga protiv Colbyja ili nekog od preostalih top izazivača.

Linker
25. studeni 2021 19:56