Ostalo

Colby Covington opleo po ‘bare knuckle‘ borcima: ‘Ne zanima me taj sport, pogotovo istrošeni UFC borci koji tamo nastupaju!‘

Colby Covington

 Screenhsot (youtube, Themaclife)
Boks golim šakama postaje jedan od popularnijih borilačkih sportova, no Covingtona to ne dira

Colby Covington nije obožavatelj boksa golim šakama. Drugoplasirani borac u velter kategoriji UFC-a, za kojeg se očekuje da će izazvati Leona Edwardsa za pojas u nekom trenutku kasnije ove godine, zainteresiran je samo za sportaše borilačkih sportova koji se natječu na vrhu, a ne za bivše, istrošene UFC borce.

Iako je boks golim šakama u posljednje vrijeme postao jedan od popularnijih borilačkih sportova, Covingtona to ne dira.

“Da budem iskren, nikad nisam gledao niti jednu od tih borbi. Ne zanima me takav sport, a pogotovo tipovi [koji] su samo isprani UFC-ovi borci. To su samo momci koji će se boriti na Indian Fairgroundsu jer nisu uspjeli u UFC-u, tako da govorimo o najvećem i najboljem poslu i najvećim i najboljim borbama, a to je samo u UFC-u. To je najbolja organizacija na svijetu”

Neki od veterana UFC-a koji se tijekom godina natječu za BKFC uključuju bivšeg prvaka srednje kategorije Lukea Rockholda, bivšeg kralja lake kategorije Eddieja Alvareza i bivšeg izazivača za naslov u perolakoj kategoriji Chada Mendesa, a u ovoj plejadi nalaze se mnogi bivši MMA borci. Ako Covington upiše još pokoji poraz u UFC-u, možda i on promijeni svoj pogled na ovaj sport koji postaje sve priznatiji u borilačkom svijetu.

Linker
26. travanj 2024 21:54