UFC

Colby Covington o svojoj ‘borbi iz snova‘: ‘Zbog njega sam izbačen iz ATT-ja, ali on se boji moje sjene‘

Colby Covington i Dustin Poirier

 Instagram (colby Covington)
Ponajbolji UFC-ov velteraš i dalje se želi obračunati s nekadašnjim timskim kolegom

Colby Covington dugi niz godina bio je jedan od najistaknutijih članova American Top Teama. Nažalost po njega, ‘‘Chaos‘‘ je prije nekoliko godina morao biti izbačen iz dvorane.

Mnoštvo je boraca kojima je Colby svojim izjavama ‘‘stao na žulj‘‘. Svi znaju za njegovo veliko neprijateljstvo s Jorgeom Masvidalom, a nije Colby bio niti u puno boljim odnosima s Dustinom Poirierom.

Naljutio se Poirier još 2019. godine kad je Colby javno prognozirao meč između Poiriera i Khabiba Nurmagomedova. Colby je odabrao Khabiba kao pobjednika tog meča, Poirier se naljutio, ali Colby je pogodio sa svojom prognozom.

Nedugo nakon poraza od Khabiba, Poirier je upitan o potencijalnom meču protiv Jorgea Masvidala. Iskoristio je Dustin priliku za podbosti Colbyja i rekao je kako se ‘‘nikada ne bi prodao kao Colby‘‘. Tu su tenzije samo dodatno rasle, ali u trećem mjesecu 2020. godine činilo se da su razriješili probleme. Colby je u razgovoru za MMA Junkie uputio ispriku Poirieru.

‘‘Želim se ispričati, prešao sam granicu. Mogu biti velik muškarac i priznati kad sam u krivu. Prekršio sam obećanje koje sam dao Danu Lambertu (vlasnik ATT-ja) i osjećam se poprilično posramljeno zbog toga. Žalim zbog stvari koje sam pričao o Poirieru. On je timski kolega i prijatelj. Između nas više nema osobnih tenzija. Sve mora ostati mirno i dobro u ATT-ju. Ne želim više takve probleme, krenimo dalje. On je u drugoj težinskoj kategoriji, a ja ću se fokusirati na ono što je bitno i što je ispred mene.‘‘, rekao je tada Covington te je čak objavio i zajedničku fotografiju s Poirierom.

Colbyjevo ‘‘pristojno ponašanje‘‘ nije dugo potrajalo, a nakon novih prekoračenja granice, Colby je 2020. godine izbačen iz ATT-ja. Time je samo dobio još veću slobodu te je sve češće vrijeđao Poiriera, pa čak i njegovu suprugu. Dustin je početkom 2022. godine, uoči UFC 271 eventa, otkrio koliko zapravo mrzi Colbyja.

‘‘Ne. Nikada se neću boriti protiv Colbyja u oktagonu gdje je novac u igri. Ako ću se boriti s njim, onda ćemo obojica ići u zatvor. Ja ću završiti u zatvoru. Neću se boriti s njim u kavezu. On neće zarađivati novac na mojoj karijeri i mom radu. Ovo je nešto drukčije, znate. Nikada me nećete vidjeti da se borim s Colbyjem u UFC-u.‘‘, rekao je tada Poirier.

Meč između Colbyja i Dustina nažalost nismo imali prilike gledati, barem zasad. Poirier je najavljivao prelazak u velter kategoriju, ali i dalje nastupa u kategoriji do 70 kilograma (laka kategorija). Colby Covington pri vrhu je velter kategorije i 16. prosinca (12. mjesec) čeka ga meč za titulu prvaka. Izgubi li od Leona Edwardsa, Colby će se vjerojatno morati pomiriti da nikada neće postati prvakom UFC-ove velter kategorije i moći će se okrenuti mečevima koji bi mu donosili nešto veću zaradu. Meč protiv Poiriera svakako je jedan od tih mečeva, a Colby ne skriva da je obračun s Poirierom njegova velika želja.

U razgovoru za UFC.com, Colby je dobio pitanje o ‘‘borbi iz snova‘‘. Islam Makhachev i Conor McGregor našli su se na njegovoj listi, ali i Dustin Poirier.

‘‘Tip imena Dustin ‘Soyrier‘. On je taj koji je tražio da me izbace iz stare dvorane. Plačući i bivajući emotivan, govorio je: ‘Oh, Colby je zla osoba. Izbacite ga iz naše dvorane‘. Volio bih se boriti s njim, ali on se boji mene i moje sjene. Nikad neću dobiti priliku boriti se protiv njega, zato jer je jednostavno preplašen.‘‘, izjavio je Covington.

Dustin Poirier trenutno je u fazi karijere gdje je podosta daleko od napada na titulu i privlače ga samo veliki mečevi koji nose veliku zaradu. Možda je rješenje upravo u meču protiv Colbyja, ali postane li Colby prvakom velter kategorije, teško će Dustin dobiti priliku boriti se za pojas u velteru.

Linker
27. travanj 2024 06:49