UFC

Conorov dugogodišnji trener upozorava Edwardsa: ‘Colby je nezgodniji protivnik od Usmana‘

Colby Covington

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
Poznati trener za stojku, Owen Rowdy, dao je svoje mišljenje o nadolazećem meču između Edwardsa i Covingtona

Nešto više od dva tjedna udaljeni smo od spektakularnog UFC 296 eventa. Colby Covington i Leon Edwards u centru su pažnje na posljednjem ovogodišnjem UFC-ovom ‘‘PPV‘‘ eventu, a radi se o meču u kojem je jako teško prognozirati pobjednika.

Leon Edwards je prvak, neporažen je gotovo punih osam godina, a oduševio je pobjedama nad Kamaruom Usmanom. Unatoč tome, nitko ne može biti apsolutno uvjeren u njegovu pobjedu nad Colbyjem Covingtonom.

‘‘Chaos‘‘ je borac koji će uistinu priuštiti kaos unutar kaveza. Njegov tempo zbilja je besprijekoran i mnoštvo je boraca koje je Colby lomio svojim tempom, ali i elitnim hrvačkim vještinama. Napredovao je Colby i u stojci posljednjih godina, a uz sve to, ovo mu je vjerojatno posljednja prilika za postati prvakom UFC-ove velter kategorije. Colby dolazi u Las Vegas maksimalno motiviran i čeka nas odličan meč.

Za razliku od Edwardsa koji je dvaput porazio Usmana (jednom izgubio), Colby je oba svoja meča protiv Usmana izgubio. Nigerijac se pokazao nepremostivom preprekom za Covingtona, ali unatoč tome, poznati irski trener Owen Roddy smatra da bi Colby mogao predstavljati teži izazov od Usmana.

‘‘Ovo je nezgodan meč, znate. Čeka nas obračun dva jako inteligentna borca. Uvijek sam govorio da Leon i njegov brat Fabian ulaze u mečeve s jako dobrim i inteligentnim taktikama. Što se Colbyja tiče, vjerujem da je nezgodniji protivnik od Usmana. Njegov ‘chain wrestling‘ mogao bi raditi probleme Leonu. Ali kao što rekoh, ako Leon može neutralizirati njegovo hrvanje i zadržati borbu na nogama, definitivno posjeduje moć da završi Colbyja. Naravno, ako Colby bude dobro miksao, može doći do pobjede na bodove. Ali prognoziram pobjedu Leona.‘‘, rekao je Roddy, trener kojeg mnogi znaju kao dugogodišnjeg trenera Conora McGregora.

U razgovoru za ‘‘The Mac Life‘‘, Rowdy je otkrio još jednu zanimljivu informaciju. Naime, ovaj vikend održat će se drugi event takozvane NUCA MMA organizacije (National University and College Association of Mixed Martial Arts). Radi se o svojevrsnom programu za studente na fakultetima. Hrvanje na američkim koledžima ima jako dugu tradiciju i privlači velik interes, kao i mnoštvo drugih sportova. Owen Rowdy preko NUCA MMA organizacije želi stvoriti nešto takvo i za mlade MMA borce.

Borci s različitih sveučilišta u SAD-u međusobno će se boriti na eventima ove organizacije, a još u drugom mjesecu 2020. godine održan je prvi event. Nažalost, uslijedila je pandemija koronavirusa, a NUCA MMA vraća se ovaj vikend. Radi se o projektu koji Rowdy pokreće u SAD-u, a nadamo se da će biti uspješan.

Linker
28. travanj 2024 21:05