UFC

Israel Adesanya najavio skori povratak u kavez: ‘Idioti su ozbiljno shvatili kad sam rekao da me nema do 2027.‘

 Israel Adesanya 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Protiv Stricklanda definitivno nije izgledao kao inače, a kako je rekao da ga je ‘‘život natjerao da uzme pauzu‘‘, tko zna što mu se moglo dogoditi na privatnom planu u tom periodu

U devetom mjesecu ove godine, točnije na UFC 293 priredbi, Sean Strickland šokirao je svijet te je Israela Adesanyu srušio s trona srednje kategorije. Nije Adesanya u tom meču pokazao apsolutno ništa, a svih pet rundi je Strickland pritiskao i ultimativno ga pobijedio u borbi za titulu srednje kategorije.

Nije Adesanya sličio na sebe, a nedugo nakon tog poraza rekao je kako mu treba nešto duža pauza od borbi. U nekoliko navrata je rekao da ga neće biti do 2027. godine, što nikako nije djelovalo realno. Sinoć je Adesanya također prisustvovao ‘‘Danu obračuna‘‘ u Rijadu, gdje su ga reporteri uhvatili i pitali kada možemo očekivati njegov povratak u kavez.

‘‘Što se tiče mojih posljednjih nekoliko borbi, u samo 14 mjeseci sam imao četiri borbe kao UFC prvak. Bio sam najaktivniji prvak, ne samo borac, nego prvak u ovoj organizaciji. Život me je prisilio da uzmem malo odmora i to ću učiniti. Međutim, vidjet ćete me uskoro. Rekao sam da me neće biti do 2027., a neki idioti tamo su mislili da sam stvarno tako mislio. Vidjet ćete‘‘, rekao je Adesanya za iFL TV.

Adesanya je u posljednje vrijeme uistinu bio jako aktivan, a u jednom trenutku je i srednju kategoriju doveo do toga da više jednostavno nije bilo relevantnih izazivača. Protiv Stricklanda definitivno nije izgledao kao inače, a kako je rekao da ga je ‘‘život natjerao da uzme pauzu‘‘, tko zna što mu se moglo dogoditi na privatnom planu u tom periodu.

Definitivno Adesanya ima još toga za reći u srednjoj kategoriji, a nadamo se kako ćemo ga u nadolazećoj 2024. gledati u akciji ponovno. Kada, protiv koga i gdje – to su pitanja na koje je sada nemoguće dati odgovor.

Linker
03. svibanj 2024 14:04