UFC

Colby Covington otkrio što je ključ njegove pripreme za Leona Edwardsa: ‘Znam da ću ga zdrobiti‘

Colby Covington

 Screenshot (youtube, Mma Masters)
Ponajbolji UFC-ov velteraš vjeruje da će svrgnuti prvaka s trona

Poprilično je izvjesno da će sljedeći izazivač za titulu u UFC-ovoj velter kategoriji biti Colby Covington. Leon Edwards protivio se toj ideji od strane UFC-ovih čelnika, ali znalo se da Edwards tu neće imati neke ovlasti oko donošenja odluke i UFC jednostavno želi Colbyja kao sljedećeg izazivača.

Zasad nemamo službeni datum te borbe, ali za očekivati je da ćemo ga uskoro dobiti, odnosno da će UFC potvrditi meč između Covingtona i Edwardsa. Pretpostavka je da će se dvojica sjajnih velteraša boriti tijekom jeseni, a Colby Covington već je dobro proučio Edwardsa i zna kako će se pripremati za borbu protiv njega.

‘‘Chaos‘‘ je bio u kombinacijama za uskočiti kao zamjena na UFC 286 eventu na kojem je Edwards imao zakazan meč protiv Kamarua Usmana. U slučaju da je Usman otkazao nastup, Colby bi uskočio, a gostujući u MSCS Media Podcastu, Covington je otkrio na čemu se zasnivala njegova priprema za eventualni meč protiv Edwardsa.

‘‘Znam u čemu sam dobar, a to je tempo, odnosno količina udaraca koju bacam. Kako se pripremiti za Leona (Edwardsa)? Već sam se pripremao za njega uoči UFC 286 eventa. Znao sam da bi suci i publika bili protiv mene u tom meču (event se održao u Londonu, op.a.) i stoga sam bio svjestan da moram završiti tog tipa. Trenirao sam bacajući 500 udaraca po rundi na treninzima. Gurao sam se do razine na kojoj nikad prije nisam bio.‘‘, započeo je Colby, a potom je nastavio:

‘‘Glavna stvar u pripremama za Edwardsa jest volumen i veliki pritisak. Nitko ne želi težak meč i nitko ne želi da ste mu konstantno pred licem od prve do posljednje minute. Pritisak i frekventno bacanje udaraca glavne su stvari u mojoj pripremi za njega, a znam da ću ga zdrobiti. Slomit ću ga mentalno, fizički i na sve ostale načine.‘‘, objasnio je Covington.

Mora se priznati da Colby Covington uistinu i jest takav tip borca. Njegova kondicijska sprema uvijek je na besprijekornoj razini i mnoge protivnike lomio je svojim ubitačnim tempom. Međutim, Leon Edwards poseban je borac i tek ćemo saznati može li mu Colby nametnuti svoj pritisak.

Linker
02. svibanj 2024 19:47