UFC

Colby idućega mjeseca ima posljednju priliku postati prvakom, Bisping tvrdi: ‘To ga čini vrlo opasnim za Edwardsa‘

 Colby Covington 

 Jason Silva/Zuma Press/Profimedia
Bilo je nekih priča da će se Colby i umiroviti ukoliko ne osvoji pojas u dvanaestom mjesecu

Godinu i devet mjeseci Colby Covington nije imao borbu. U drugom mjesecu prošle godine je svladao sada već umirovljenog Jorgea Masvidala nakon čega mu je obećan napad na titulu, a Colby ga je čekao gotovo dvije godine. Za nešto više od dva tjedna nastupa na UFC 296 priredbi protiv Leona Edwardsa i napada obećanu titulu u velter kategoriji.

S obzirom da je već napunio 35 godina, ovo mu je vjerojatno posljednja prilika za napad na UFC-ovu titulu. Tako smatra i Michael Bisping, a rekao je i da će ga to učiniti veoma opasnim protivnikom za Edwardsa.

‘‘Evo što će Colbyja jako, jako opasnim te večeri kada se bude borio. Ima 35 godina, ovo je njegova posljednja borba za titulu. Jednostavno je tako. Ovo će mu biti treći put da se bori za pojas, dvaput protiv Usmana nije uspio obaviti posao. Jednom izgubio prekidom, drugi put otišao do odluke. Kompetitivni mečevi, ali to je nebitno jer nije pobijedio‘‘, rekao je Bisping na svom YouTube kanalu.

‘‘Edwards mora zadržati distancu. Može koristiti direkte, duge udarce. Može ga kažnjavati laktovima i koljenima unutra. Može koristiti ‘kickove‘ u glavu i jednostavno držati borbu na nogama. To je ključ. Ukoliko uspije zadržati borbu na nogama, vjerojatno će zadržati i pojas‘‘, dodao je.

Bilo je nekih priča da će se Colby i umiroviti ukoliko ne osvoji pojas u dvanaestom mjesecu. S obzirom da se ne bori često, ništa nije isključeno, te ukoliko ovog puta ne osvoji pojas, novu priliku neće tako skoro dobiti.

Linker
11. svibanj 2024 15:05