UFC

Colby se prisjetio meča protiv Masvidala: ‘Bio sam stariji brat tom tipu cijeli život, a tri mjeseca prije sam prebio Usmana‘

Colby Covington vs. Jorge Masvidal

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Jako dugo je Colby izbivao iz kaveza, a hoće li mu to otežati zadatak idućega tjedna protiv Leona Edwardsa, uskoro ćemo saznati

Punih godinu dana i devet mjeseci nismo u kavezu vidjeli sljedećeg izazivača za titulu u UFC-ovoj velter kategoriji. Colby Covington je tom prilikom porazio sada već umirovljenog Jorgea Masvidala, a onda je odlučio čekati svoju priliku, koju je ultimativno i dočekao idućega tjedna.

Svi se vjerojatno sjećamo kakva je priča prethodila tom meču, odnosno kako su Colby i Jorge od cimera i najboljih prijatelja, postali žestoki protivnici i mrzitelji jedan drugoga. Covington se u intervjuu za ESPN prisjetio upravo tog razdoblja:

‘‘To je bila lagana borba, pet rundi dominacije, 50-43. Bio sam stariji brat tom tipu cijeli svoj život. Nije pobijedio niti jednu sekundu niti jedne runde kada smo se borili, tako da to mogu nazvati još samo jednim dominantnim nastupom. Pogotovo jer sam tri mjeseca ranije prebio ‘Martyja‘ (Usmana) u Madison Square Gardenu‘‘, započeo je Colby.

‘‘Što se tiče te borbe s Usmanom, mislim da sam se vratio i uzeo posljednje tri runde. Srušio sam ga u četvrtoj. Osjećam da sam ga pobijedio te večeri. Nisu stavili pojas oko mog struka jer ta tri suca oko kaveza nisu vidjela to, dali su njemu tri runde što je u redu. To nisu ljudi koji odlučuju o mojoj vrijednosti. Fanovi su bili impresionirani, a to je najbitnije‘‘, dodao je.

Jako dugo je Colby izbivao iz kaveza, a hoće li mu to otežati zadatak idućega tjedna protiv Leona Edwardsa, uskoro ćemo saznati. Godinu i devet mjeseci je jako puno vremena, a još na sve to, ispred sebe ima odličnog borca i prvaka.

Linker
04. svibanj 2024 18:47