UFC

(VIDEO) Dominacija od prve do posljednje sekunde: Prisjetite se kako je Covington prebio svog najvećeg rivala

Colby Covington (gornji) vs. Jorge Masvidal (donji)

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Colby Covington posljednji nastup odradio je još u trećem mjesecu prošle godine

Prošla kalendarska godina ponudila je ponajveće rivalstvo u povijesti UFC-a, odnosno, jedno od najužarenijih rivalstava otkako je promocije.

Colby Covington i Jorge Masvidal nekoć su bili cimeri i najbolji prijatelji, gotovo pa braća. Godinama je trajalo to prijateljstvo, ali u jednom trenutku je puklo i svaki od njih otišao je na svoju stranu. Problem je što su im putevi donekle ispreplitali, jer obojica su u velter kategoriji.

Također, nerijetko su jedan drugog javno prozivali, dizali su tenzije i UFC je prepoznao marketinšku isplativost tog meča. Covington i Masvidal našli su se u kavezu 5. ožujka (treći mjesec) prošle godine, na UFC 272 eventu.

Obojica su bili jako željni borbe. Masvidal je htio ušutkati ‘‘lajavog‘‘ Covingtona, a Colby je htio dokazati ‘‘Gamebredu‘‘ kako nema što tražiti s njim u kavezu.

Ispostavilo se da je Colby dominantniji borac među njima dvojicom, a do pobjede je došao uvjerljivom jednoglasnom odlukom sudaca. 50-44, 50-45 i 49-46 pokazale su sudačke kartice, a jasno je o kakvoj se dominaciji radi.

Masvidal se nije mogao nositi s Colbyjevim konstatnim pritiskom i odličnim hrvanjem, a Colby je gotovo u potpunosti neutralizirao Masvidalova najjača oružja. Imao je Jorge jedan poprilično dobar trenutak tijekom četvrte runde. Desnim krošeom uzdrmao je Covingtona, ali nije imao snage za nešto više i Colby se brzo oporavio i nastavio dominirati do kraja meča.

Bio je to ujedno i posljednji Colbyjev nastup. Nismo ga gledali u kavezu nakon toga, ali novi nastup upisat će u ranim nedjeljnim satima. Protivnik će mu biti Leon Edwards, a dok sitno odbrojavamo do UFC 296 eventa, prisjetite se Colbyjevog posljednjeg nastupa i uvjerljive pobjede nad velikim rivalom, Jorgeom Masvidalom.

Linker
05. svibanj 2024 14:47