UFC

‘Conor, Islam, Khabib Mayweather, Messi... S kim se još želiš boriti prije nego s jedinim neporaženim izazivačem?‘

Ilia Topuria

 A. PéREZ MECA/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA A. Pérez Meca/zuma Press/profimedia
Movsar Evloev frustriran je narativom koji Ilia Topuria koristi kad govori o svom potencijalnom sljedećem protivniku

Pored aktualnog prvaka perolake kategorije, Ilije Topurije, među rangiranim se borcima nalazi samo još jedno ime uz koje stoji besprijekoran omjer, a to je ono petog izazivača Movsara Evloeva. Neporaženi ruski borac u karijeri je ukupno 18 puta ulazio u oktogon i svaki puta iz njega izašao kao pobjednik (od čega osam puta pod okriljem UFC-a), te smatra kako zaslužuje napad na titulu. Njegove je ambicije, međutim, "El Matador" instantno ugasio nakon pobjede nad Volkanovskim, rekavši kako je to svih svojih pobjeda u najjačoj svjetskoj organizaciji došao nakon sudačke odluke, zbog čega ga ne vidi kao kandidata dostojnog za "title shot".

Topuria je, kao što je poznato, neposredno nakon osvajanja pojasa u pobjedničkom govoru prozvao Conora McGregora, a nedugo potom istaknuo je kako bi s "borba iz snova" za njega bila ona s Khabibom Nurmagomedovim, te da se uskoro planira boriti s Islamom Makhachevim za naslov u lakoj diviziji, a sve se to skupa savršeno uklapa u njegov proklamirani narativ pod radnim naslovom "money fights". Takav se pristup, međutim, nimalo ne sviđa Evloevu koji smatra kako upravo on, s obzirom na činjenicu da je neporažen, predstavlja najlogičnijeg sljedećeg protivnika za Topuriju.

"Conor, Islam, Khabib, Mayweather, Muhammad Ali, Messi… S kim se još želiš boriti prije nego s jedinim neporaženim borcem u tvojoj diviziji?", napisao je frustrirani 30 godišnji borac na svom X-u (bivšem Twitter).

Evloev se posljednji put borio na UFC 297 priredbi krajem siječnja kada je pobijedio Arnolda Allena na sebi svojstven način - jednoglasnom sudačkom odlukom. Podsjetimo, Evloev i Topuria trebali su odmjeriti snage, na UFC-u 270, u siječnju 2020., no ruski je borac bio prisiljen otkazati nastup zbog zaraze COVID-om, što je izazvalo negativne reakcije kod njegovog nesuđenog protivnika. Topuria je kritizirao Evloeva zbog povlačenja, da bi onda i sam otkazao borbu Charlesu Jourdainu (koji je uskočio kao zamjena) zbog zdravstvenih problema nastalih uslijed neuspješnog skidanja kilograma.

Linker
14. svibanj 2024 04:24