UFC

U kakvom je zdravstvenom stanju Volkanovski nakon nokauta? Trener otkriva: ‘Treba mu odmor, mora imati osjećaja za sebe‘

Alexander Volkanovski 

 Sean M. Haffey/Getty images/Profimedia
U ovom trenutku Volkanovskom definitivno treba neka duža pauza jer je u posljednja tri nastupa poražen, a od toga dva puta teškim nokautima

Nije bivši prvak Alexander Volkanovski želio raditi predugu pauzu nakon teškog poraza od Islama Makhacheva u njihovom međusobnom revanšu, a već se ovog mjeseca borio protiv izuzetno opasnog Ilije Topurije. To se pokazalo lošom odlukom jer ga je Topuria nokautirao i oduzeo mu titulu prvaka u perolakoj kategoriji.

Drugi je to poraz zaredom nokautom za bivšega prvaka, a s obzirom da je u poznim borilačkim godinama, nikome to nije drago vidjeti. Njegov trener, Eugene Bareman, u razgovoru za Combat TV progovorio je o njegovom trenutnom zdravstvenom stanju.

‘‘Kada govorimo o njegovim simptomima, nema nikakvih, što nije bio slučaj s onim posljednjim nokautom. Postoji jako puno varijabli kada je u pitanju nokaut i kakve ćete simptome od njega imati, puno je tu stvari. Ne znam kakva je znanost iza toga, ali neću ni pokušavati to razumjeti‘‘, rekao je Bareman pa nastavio:

‘‘Ali meni izgleda da ovoga puta potres mozga na njega nije utjecao u tolikoj mjeri kao prošli puta. Nisam kompetentan dovoljno da vam kažem zašto točno. Definitivno mu treba odmor. Treba odmoriti glavu. Mora imati osjećaja za sebe, ali isto tako, mora biti spreman i za revanš ove godine‘‘, pojasnio je.

U ovom trenutku Volkanovskom definitivno treba neka duža pauza jer je u posljednja tri nastupa poražen, a od toga dva puta teškim nokautima. Jasno je da ga više nećemo toliko dugo gledati u kavezu, pogotovo u slučaju i drugog poraza od Topurije, tako da žurenjem nazad u kavez sigurno neće puno toga dobiti. Kako god, i dalje ima vremena za revanš i to ove godine.

Linker
26. travanj 2024 13:37