UFC

Tko će biti sljedeći Topurijin protivnik? Volkanovski, Holloway i Evloev pali u drugi plan, iskočio je novi favorit!

Ilia Topuria i njegova djevojka Giorgina Uzcategorui 

 Sergio R Moreno/GTRES/Shuttersto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Prvak UFC-ove perolake kategorije uskoro će u potragu za protivnikom protiv kojeg će tražiti prvu obranu titule prvaka

Ilia Topuria ima veliku metu na svojim leđima nakon što je prije deset dana nokautirao Alexandera Volkanovskog u glavnoj borbi večeri na UFC 298 eventu. Španjolsko-gruzijski borac tom pobjedom postao je novim prvakom UFC-ove perolake kategorije i ostatak kategorije sada vidi Topuriju kao najpoželjnijeg protivnika. Pobjeda nad njim ipak donosi glavnu nagradu.

Alexander Volkanovski želi instantni revanš, Movsar Evloev želi priliku nakon osam pobjeda u jednako toliko nastupa unutar UFC-a, a tu su još dva imena. Max Holloway pri samom je vrhu kategorije, ali trenutno ima ugovoren meč u lakoj kategoriji. Holloway će nastupiti na UFC 300 eventu u travnju (četiri mjesec) i borit će se protiv Justina Gaethjea za ‘‘BMF‘‘ pojas.

Drugo ime je Brian Ortega, borac kojeg smo gledali proteklog vikenda na UFC-ovoj priredbi u Mexico Cityju. Ortega će od danas vjerojatno zauzeti treće mjesto u poretku izazivača unutar UFC-ove perolake kategorije, jer u nedjelju je porazio trećerangiranog Yaira Rodrigueza. Bila je to prva Ortegina pobjeda nakon desetog mjeseca 2020. godine, ali i prvi nastup nakon sredine 2022. godine. Zanimljivo, prema koeficijentima koje je izbacila BetOnline kladionica, Ortega je sada favorit za sljedećeg protivnika Ilije Topurije.

2,5 iznosi koeficijent da će upravo Brian Ortega biti idući izazivač. Nekoliko je razloga koji stoje iza toga. Alexander Volkanovski vjerojatno će trebati nešto dulju pauzu kako bi se oporavio od dva uzastopna poraza nokautom. Max Holloway ima ugovoren meč na UFC 300 eventu, a iz tog meča vjerojatno će izaći s određenim ozljedama ili makar štetom na licu. Ipak ga čeka Justin Gaethje. Tu Brian Ortega iskače kao favorit, a mnogi fanovi počeli su zazivati meč između Ortege i Topurije na eventu koji bi UFC potencijalno mogao održati u Madridu.

Movsar Evloev prema kladionicama ima veće šanse od Maxa Hollowayja kad je u pitanju sljedeći Topurijin protivnik. 5,25 iznosi koeficijent na Evloeva, dok je 7,00 koeficijent na Hollowayja kao sljedećeg izazivača.

Ilia Topuria najradije bi se borio protiv Conora McGregora, ali kladionice smatraju kako su šanse da se ugovori taj meč jako male. Čak 26,00 iznos je koeficijenta na McGregora kao idućeg Topurijinog protivnika.

Ista kladionica izlistala je koeficijente koji se tiču Conorovog povratka u kavez. 1,77 iznos je koeficijenta ako se odlučite kladiti na Conorov povratak tijekom 2024. godine, dok 1,91 iznosi koeficijent ako smatrate da McGregora ove godine nećemo gledati u kavezu.

Linker
16. travanj 2024 05:10